Skæbner

Louise blev gravid mod alle odds

26. juli 2016 Nina Sommer
Michael Bo Rasmussen
Louise havde forliget sig med, at hun aldrig ville blive mor på grund af en sygdom. I stedet koncentrerede hun sig om studie og festede med veninderne. Men en underlig fornemmelse i kroppen fik hende alligevel til at tage en graviditetstest, der viste sig at være positiv. Men trods miraklet, var hendes første tanke at få en abort

– Det er bare løgn. Louise kigger ned på den graviditetstest, som hun netop har taget. Hun misser et par gange med øjnene, for hun er ikke sikker på, at det er rigtigt, det hun ser. Men de to streger er ikke til at tage fejl af, og som det går op for hende, at det utænkelige er sket, så begynder panikken at brede sig. 

LÆS OGSÅ: Otte aborter kostede ægteskabet

– Det kunne bare ikke passe. En ting var, at jeg aldrig regnede med, at jeg kunne blive gravid, men at det skulle ske nu passede slet ikke ind i mine planer. Jeg var i gang med min uddannelse. Mig og faren var lige fået fra hinanden, så jeg tænkte, at abort var den eneste mulighed, fortæller 28-årige Louise Baltzer Bertelsen fra Aalborg. 

Lige så længe Louise kan huske tilbage, havde hun været overvægtig, og som hun kom i puberteten og fik menstruation, fandt hun ud af, der var noget galt. I en årrække havde hun kun menstruation få gange, og da hun endelig fik en undersøgelse hos lægen, så kunne han konstatere, at hun havde PCOS, der er en masse cyster på æggestokkene. 

LÆS OGSÅ: Afviste lægernes råd om abort: Michelle gav sine tvillinger livet

– Da han sagde, at jeg ikke skulle regne med at blive gravid på naturlig vis, så blev jeg selvfølgelig ked af det. Det lukkede nogle muligheder for mig. Samtidig var jeg så ung, at en graviditet på ingen måde var noget, som jeg tænkte på, men jeg begyndte nok lige så stille at acceptere, at jeg nok aldrig skulle have børn.

Med hjælp fra en gastric bypass tabte Louise sig 70 kilo på ti måneder, men selv om kiloene raslede af hende, så havde lægerne stadig ikke den store tiltro til, at hun kunne blive gravid.

LÆS OGSÅ: Sara måtte abortere sin søn

Men en dag i 2015 sagde Louises mavefornemmelse hende, at der var noget galt. Hun skulle i byen med nogle veninder om aftenen, men følelsen af, at det ville være forkert at drikke alkohol begyndte at rumstere. 

LÆS RESTEN AF HISTORIEN I UDE OG HJEMME NR 30 PÅ ONSDAG d. 27. juli 2016

 

Sponsoreret indhold