Skæbner

Lucas på 4 år reddede mors liv

20. december 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: POLFOTO
Da Paisley Tovey, 22, pludselig blev ramt af et alvorligt insulinchok, blev hun hurtigt så svag, at hun ikke kunne åbne den glukose-gel, der skulle hjælpe hende. Heldigvis har hun en kvik søn på 4 år. Han løb over og hjalp sin mor med glukosen, mens han trøstende strøg hende over håret.
Takket være sin ældste søn kan Paisley nyde julen sammen med sin to drenge. Lucas, 4, og Lyle på 7 mdr.
Takket være sin ældste søn kan Paisley nyde julen sammen med sin to drenge. Lucas, 4, og Lyle på 7 mdr.

-Vi var helt alene hjemme. Hvis han ikke havde givet mig den glukose, hvem ved så, hvor længe jeg ville have ligger bevidstløs, siger 22-årige Paisley Tovey fra England til avisen Plymouth Herald.

Hun er stadig både rystet og dybt taknemmelig efter hun oplevede et insulinchok, der nær havde kostet hende bevidstheden og i sidste ende bragte hende liv i fare. Kun fordi hendes søn Lucas på bare 4 år handlede resolut og sørgede for, at hans mor fik den glukose-gel, hun havde desperat brug for, klarede Paisley skærene.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Trøstede sin mor

-Lucas kom løbende hen til mig med panik i øjnene. Han rev indpakningen af min gel op og gave mig min glukose-gel, mens han strøg mig over håret, mens han forsøgte at berolige mig, siger Paisley stille til Plymouth Herald.

LÆS OGSÅ: Julen er aflyst

Paisley er naturligvis stolt af sin store dreng. Men hun ved også, at han ikke tage ansvaret for sin mor. Hun har nemlig for fem uger siden fået konstateret diabetes 1, og hun skal stadig lære at regulere insulin of mad, og indtil hun har lært det ordentligt, er hun i fare for at få et nyt anfald af insulinchok. En tilstand der opstår, når der er alt for lidt blodsukker i blodet.

-Lucas har lært, hvordan han skal hjælpe mig med at tage en blodprøve, siger Paisley.

Lucas er døv

Men Lucas er for det første kun et barn, og desuden er han døv, og det gør det endnu sværere for ham at hjælpe sin mor.

-Så nu ønsker vi os en alarmhund, der reagerer og advarer den sukkersyge, når et anfald er på vej.

LÆS OGSÅ: Far er i himlen

Men sådan en hund kræver helt speciel træning, og den er også dyr. Så derfor Paisley ved at starte en indsamling, så hun og familien kan købe en alarmhund. Hun skal bruge mindst 50.000 kroner, og det har hun simpelthen ikke selv.

Ønsker sig en hund

Paisley har gennem flere år lidt af mystiske svimmelhedsanfald og svingende humør. Men først for fem uger siden fandt hun ud af, hvad der var galt. Hun kæmper hårdt for at få sin diabetes under kontrol, for foruden Lucas på fire år har hun også lille Lyle på 7 måneder. Og det er ekstremt vigtigt for Pailey, at hun kan skabe et godt hjem for sine to drenge. Trods diabetes og døvhed.

LÆS OGSÅ: Brev til min datters papmor

Derfor er hendes helt store ønske til jul en alarmhund, der kan gøre hende og dermed drengene mere trygge.

-En hund kan også hjælpe Lucas. Han kan høre en lille smule, men kun en ting ad gangen. En alarmhund kan hjælpe ham med at komme over gaden og advare ham mod farer, siger Paisley til Plymouth Herald.

Sponsoreret indhold