Skæbner

Må tage sin straf i udlandet

11. november 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Scanpix
Tilbage i maj faldt dommen over den tidligere tv-clairvoyant, Graham Bishop, 60. Han fik 11 års fængsel for at have forsøgt at dræbe sine to små tvillingepiger med en kokkekniv. Nu bliver han overført til et fængsel i England, hvor han skal afsone resten af sin straf.

Graham Bishop blev i maj måned i år dømt til fængsel i 11 år. Han forsøgte tilbage i 2012 at dræbe sine to tvillingedøtre, der dengang var 4 år. Graham blev også dømt til udvisning fra Danmark i al fremtid, fordi han er engelsk statsborger. Nu oplyser hans advokat, Henrik Stagetorn, at Graham Bishop desuden er ved at blive overført til afsoning i sit hjemland.

LÆS OGSÅ: Johannes hjælper udsatte børn

-Jeg regner med, at det vil ske straks i det nye år, siger Henrik Stagetorn.

To søde små piger

Graham Bishop stak med en kokkekniv sine dengang 4-årige tvillingedøtre adskillige gange. De to børn skulle dø. Men de overlevede med nød og næppe. Bagefter stak han sig selv i maven og sprang ud af et vindue.

Det startede ellers som opfyldelsen af en drøm, da Graham Bishop og hans kone endelig fik de børn, de havde drømt om. To søde små piger. To tvillinger. Men drømmen endte i en tragedie.

LÆS OGSÅ: Far ville dræbe sin ufødte datter

Fordi den ene pige havde alvorlige nyreproblemer, opholdt de alle fire sig på Ronald Mc Donald-huset ved Rigshospitalet, hvor pigen blev behandlet og ventede på en nyretransplantation. Et voldsomt skænderi udviklede sig og Grahams kone flygtede fra huset, mens hun ringede til politiet, fordi han havde truet med at dræbe de to piger.

Alvorligt såret

Da politiet nåede frem, havde han forsøgt at gøre alvor af sine trusler. Men en kokkekniv havde han tilføjet dem begge flere stik i kroppen. De to tvillinger blev hurtigt behandlet af lægerne på Rigshospitalet, og det har efter al sandsynlighed været med til at redde deres liv.

Men den af pigerne, der i forvejen var syg, var blevet så alvorligt såret, at hun siden har lidt af hjerneskader, der blandt andet betyder, at hun har lammelser i begge ben. Hendes tvillingesøster er kommet sig forbavsende godt efter knivstikkeriet.

LÆS OGSÅ: Vennernes gribende afsked

Efter overfaldet på de to små piger, forsøgte Graham Bishop at begå selvmord ved at stikke sig selv i maven og springe ud af vinduet. Men han overlevede.

Graham Bishop har hele tiden forsvaret sig med, at han var utilregnelig, da han overfaldt sine to piger, fordi han var på kraftig ADHD-medicin. Under retssagen krævede han derfor, at han skulle frifindes. Men det skete ikke. 11 år blev det i stedet til, og de skal nu afsones i hans hjemland, England.

Graham Bishop var i en periode kendt af mange, fordi han som clairvoyant blandt andet medvirkede i tv-programmerne Åndernes Magt og Ånderne Vender Tilbage.


Sponsoreret indhold