Skæbner

Måske fri om 10 måneder

21. oktober 2014 af Carsten Holst Foto: Polfoto og Scanpix
For 1 år og 8 måneder siden skød og dræbte den handicappede atletikstjerne Oscar Pistorius kæresten Reeva Steenkamp. Han hævdede, at det var et uheld. Nu er han dømt for uagtsom manddrab.
Mens alt endnu var idyl for kendisparret
Mens alt endnu var idyl for kendisparret

Anklagemyndigheden mente, at den sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius skulle have minimum 10 års fængsel for uagtsom manddrab på sin smukke kæreste, Reeva Steenkamp. Men dommen lød på 5 års fængsel, og måske kan Pistorius være på fri fod om blot 10 måneder.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Blev skudt på badeværelset

Læs også: Teenager mobbet i døden (link fjernet)
14. februar 2013 blev Reeva Steenkamp ramt af 4 skud, mens hun befandt sig på badeværelset i Pistorius´ eksklusive hjem i Pretoria, Sydafrika.

Atletikstjernen blev verdensberømt under navnet Blade Runner på grund af sine benproteser. Han fik som barn benene amputeret, men trænede sig op til at deltage ved både OL og VM som løber.

Troede det var en indbrudstyv

Læs også: 14-årig skolepige myrdet

Dagen efter tragedien blev Pistorius anklaget for overlagt drab på kæresten. Han indrømmede, at have skudt Reeva. Til gengæld hævdede han, at der var tale om et uheld. Gerningsmanden troede, at kæresten var en indbrudstyv.

Efter én af de mest spektakulære retssager i Sydafrika besluttede dommeren i september i år, at gerningsmanden ikke kunne dømmes for overlagt drab, men derimod for uagtsom manddrab. Det har han nu fået en dom på 5 års fængsel for. Som minimum skal han afsone en sjettedel af straffen, og kan altså løslades om 10 måneder. Resten af straffen skal afsones i husarrest.

Burde have kendt risikoen

Læs også: Mor til to dræbt i vanvidsulykke

Dommeren lagde i sin strafudmåling vægt på, at Pistorius skulle have ringet efter politiet, i stedet for at affyre skud gennem den lukkede dør ind til toilettet. Dermed burde han have kendt risikoen for, at en person på den anden side af døren risikerede at miste livet.

Foruden de 5 års fængsel blev stjernen idømt en betinget dom på 3 års fængsel for overtrædelse af våbenloven. Hverken Reevas familie eller Oscar Pistorius har ytret ønske om at anke dommen.

Sponsoreret indhold