Skæbner

Mads’ mor løj i 30 år: Far var ikke min rigtige far

11. august 2016 Anne Kristensen
Foto: TV2
Mads Christensen var 30 år, da han fandt ud af, at hans far ikke var hans rigtige far. I alle årene havde Mads’ mor løjet for ham og resten af familien.

I 2014 var Mads Christensen til påskefrokost hos sin far og stedmor, Hans Jørgen og Jytte Christensen. Der blev hygget og sludret ved bordet som i mange andre familier, men pludselig vendte stemningen.

Mads havde et øjeblik forladt de andre for at gå på toilettet, men da han på vej ud bemærkede, at der pludselig blev hvisket ved bordet, blev han stående i skjul rundt om hjørnet for at lytte med.

Mads er lys – hans far er mørk

Familien talte om Mads og hans far, som langt fra ligner hinanden. Mads er lys, mens hans far er mørk. Den åbenlyse forskel blev også vendt ved påskefrokosten. Og det var ikke første gang.

Mor og stedfar pinte 10-årig søn ihjel

Allerede til en familiesammenkomst i Mads’ teenageår fortalte Mads’ søster Minna ham eksempelvis, at deres far havde tvivlet på sit faderskab, mens Mads var på toilettet. 

Mads har også selv undret sig over den store forskel mange gange, og han har tre gange spurgt sin mor om en mulig forklaring. Hun er dog hver gang blevet vred og har afvist, at der skulle være noget unormalt i det. Hun har også billeder af Mads med sin far fra hospitalet, hvor Mads blev født, som ’bevis’ på faderskabet.

DNA-test med chokerende resultat

Da Mads kommer tilbage til bordet ved påskefrokosten beslutter han sig endeligt at konfrontere familien:

- Sidder I og snakker om det der med, at Bommer (Hans Jørgens kælenavn, red.) muligvis ikke er min biologiske far? spørger han.

Louises lillebror tabte kampen mod stofferne

Rummet fyldes af tavshed, indtil Mads foreslår, at han og Bommer tager en DNA-test for at få vished. Det går Bommer med til.

Mads køber derfor en DNA-test på nettet, og efter tre uger får han en e-mail med svaret: Der er 0,0 procent chance for, at Bommer er hans far.

Mor har stjålet min far og søster

Mads Christensens følelsesladede familiehistorie bliver skildret i dokumentaren ’Hemmeligheder og løgne’, som blev vist på TV2 onsdag aften og desuden kan ses på TV2 Play.

Her taler Mads ud om chokket over, at der på et øjeblik blev vendt op og ned på hans selvforståelse – og selvfølgelig også chokket over, at hans mor, som af juridiske årsager er anonym, har løjet for ham i 30 år.

Pia fortrød, at hun blev steriliseret

- Før havde jeg en helsøster. Jeg havde ét menneske på jorden, som jeg delte en far og en mor med. Fordi min mor ikke har fortalt mig det fra barnsben, har hun stjålet min søster. Og hun har stjålet min far. Det er sådan, jeg opfatter det. Det var skelsættende at åbne den mail. Det sidder stadig i kroppen på mig. Jeg bliver stadig sådan øm. Det er nok den bedste måde at forklare det på, siger Mads i TV2-dokumentaren.

Mor benægtede DNA-testens resultat

Efter at have sundet sig over DNA-testens resultat, skrev han en e-mail til sin mor, hvor han gav udtryk for sit raseri – dog på en måde, som var kontrolleret, da han med egne ord ikke ville ’køre kanonerne i stilling’. Hun var jo den eneste som vidste, hvem hans biologiske far så er.

Hans mor benægtede dog, at DNA-testen viste sandheden.

Hans Pilgaard afslører fortielse: Jeg er adopteret

- Det er virkelig stædigt. Der er skal noget til at anfægte en videnskabelig test. Det er ikke et fortolkningsspørgsmål. Mange ting i livet kan diskuteres, men lige præcis det her svar er endegyldigt. Men det var som at tale til en dør, siger Mads i dokumentaren.

Han ender med at opgive kontakten til sin mor, da hun i Mads’ øjne har fejlet som forælder.

Stillede mor et ultimatum

Mads’ søster vil dog ikke acceptere, at det skal ende sådan, og siger til deres mor, at hvis hun ønsker at se sine børnebørn (Minna har to døtre), må hun hjælpe Mads med at finde frem til sin biologiske far.

Kort efter får Mads så en e-mail fra sin mor, hvor hun fortæller, at hun ikke kan huske meget mere om hans biologiske far, end at han vist nok hed Jan, og at hun mødte ham, mens hun var ansat i fængselsvæsnet i 1980’erne.

Det bliver starten på et større detektivarbejde for Mads og Minna, som til sidst finder ud af, at Jan desværre døde i foråret 2015 efter en fejlslået hjerteoperation.

Du kan se hele dokumentaren om Mads' familiehistorie på TV2 Play her >>

Vild med dans 2016 - her er alle deltagerne:

De er med i 'Vild med dans 2016'

Sponsoreret indhold