Skæbner

Majbritt fik aldrig sagt farvel

10. april 2012 af Joan Andersen
Ved et tilfælde opdagede Majbritt, at hendes elskede farmor var død. Hun var blevet begravet tre måneder tidligere, og Majbritt fik aldrig muligheden for at tage den sidste afsked. Nu hjælper clairvoyant Pia Neves de Brito med at finde svar på spørgsmålene, der hober sig op.
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

Clairvoyant Pia Neves de Brito lukker øjnene og bevæger sig mod lyset. Inge Wohlgemuth træder frem for hendes indre syn. Det er mange år siden, Inge døde. Hun er lykkelig over, at der nu er hul igennem til hendes barnebarn, Majbritt. Der er så meget, hun gerne vil fortælle Majbritt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg kan mærke, hun besøger mig næsten hver dag. Det er dejligt, for så føler jeg mig ikke så alene. Men jeg kan ikke kommunikere med hende, forklarer 38-årige Majbritt Wohlgemuth fra Holbæk.

Hendes to piger, Malene på 20 år og Marie på 17 år, nikker. De ved godt, at oldemor er der. Nu står hun sammen med clairvoyanten i lysmuren mellem deres verden og vores. Pia kender intet til Inge og hendes historie. Hun ved blot, at Majbritt gerne vil i kontakt med hende. Hun beskriver den person, hun ser for sig, så Majbritt kan være sikker på, at det er farmor.

- Hun er ikke særlig høj. Måske 160 cm og lidt tyk, pæreformet, siger Pia, og Majbritt nikker. Det er helt bestemt hendes farmor.

- Hun er en dejlig og varm person. En af dem, du har elsket mest i livet - og omvendt. Men hun er også en rigtig skrappedulle, siger Pia og griner.

- Hun har taget sig rigtig meget af dig i perioder. Hun repræsenterer din fars side af familien. Men det ser ud til, at ingen af jer havde så meget med din far at gøre, siger Pia. Majbritts far døde i 2008.

- Han var alkoholiker. Farmor var der, når han havde sine drukture, og sørgede for, at jeg fik mad. Da jeg var fem år, blev mine forældre skilt. Siden boede jeg hos min far, fortæller Majbritt, som endte med at slå hånden af både sin far og sin mor.

- Din farmor var både din far og din mor i lang tid. Og hun var nærmest bedstemor for dine børn. Jeg ser, at hun var meget aktiv sammen med dem. Hun sad ikke bare og strikkede, siger Pia.

- Jeg savner hende. Jeg kan kun huske hende i glimt, men jeg savner hende alligevel, siger Majbritts 17-årige datter, Maria, inden Pia fortsætter.

Læs også: Var jeg skyld i min mors død?

Råbte og skreg
- Dem, hun elskede, elskede hun betingelsesløst. Og dem, der trådte hende over træerne, vendte hun ryggen. Hun var et vidunderligt og stædigt menneske.

- Ja, det er rigtigt. Hun var også den, der lagde sig imellem, når der var konflikter derhjemme, husker Majbritt om sit barndomshjem. Majbritt er meget i tvivl om, hvordan Inge døde. Hendes farfar fortalte, at hun vred sig i smerter, men hun ved ikke, om det passer. Clairvoyanten forsøger at opklare det.

- Jeg får en sovende fornemmelse i venstre side. Måske fik hun en hjerneblødning. Min oplevelse er, at hun ikke var ved fuld bevidsthed. Det besynderlige er, at de ikke kontaktede lægen. "Jeg skal bare lige sove lidt", sagde hun. Hun ville ikke til lægen, men hun regnede heller ikke med at dø, fortæller Pia.

- Farfar gjorde, som hun sagde, så hvis hun ikke ville til lægen, kom hun det ikke, slår Majbritt fast.

- Jeg oplever ikke, at det gjorde ondt, men hun har nok råbt og skreget alligevel. Måske oplevede din farfar, at hun havde smerter. Hun mærkede det bare ikke selv, siger Pia.

- Jeg fik ikke lov til at være med til hendes begravelse. Det har naget mig meget. Jeg fandt først ud af, at hun døde, tre måneder efter, fordi min eksmand tilfældigvis kørte forbi hendes lejlighed og så, at de havde taget gardinerne ned. Nogle andre var flyttet ind, fortæller Majbritt, der op til farmoderens død ikke havde kontakt med hende i omkring fem måneder.

- Jeg vidste, hun var død, for hun havde altid sagt, at hun hellere ville springe ud fra et højt hus end at sidde hjælpeløs på et plejehjem, siger hun.

Køb personlin clairvoyance med Pia Neves de Brito i Ude og Hjemmes webshop!

Mødes igen
Da Majbritt besøgte sin farfar, brød han grædende sammen, da hun spurgte, hvad der var sket.

- Det ved du vist godt, sagde han. Efterfølgende fik hun at vide, at hendes farmor havde sagt, at hun ikke ville have hende med til begravelsen.

- Mentalt var hun ikke til stede det sidste stykke tid, så hvis hun har råbt det i vildelse eller i søvne, så har hun i hvert fald ikke ment det, siger Pia og lader Inge trøste Majbritt.

- Du skal ikke tage dig af det. Jeg var heller ikke med til begravelsen, siger farmoderen.

- Hun føler sig fri nu, fortæller Pia og giver Inge ordet igen.

- Din far var nærmest alkoholiker, siden han var 14 år, siger hun. Majbritt nikker. Det er præcis, hvad hendes far fortalte hende.

- Til sidst havde han kun alkoholen. Jeg har været i familiepleje og på ungdomspension og alle mulige steder. Farmor var den eneste, der altid var der for mig, uanset om jeg manglede omsorg, husly eller penge, fortæller Majbritt. Faktisk er hun der stadig, siger Pia.

- Jeg undrer mig over, at hun er her til hverdag, men jeg føler hende indimellem, siger Marie.

- Jeg tror, vi mødes igen på den anden siden, siger Majbritt og tager afsked med farmor for denne gang.

Sponsoreret indhold