Skæbner

Malene er fængslet blandt mordere

14. december 2016 Morten Nøhr Mortensen
Jørgen Ploug
Siden Malene stak af fra sin plejefamilie som 11-årig, har hendes liv været en lang nedtur. Hun har været stofmisbruger og kriminel i årevis. For fire år siden døde hendes bror, og for to år siden hendes mor. Nu er hun idømt seks års fængsel for drabsforsøg, og hendes 1-årige søn bliver passet af andre. Hendes egen dom er klar: - Jeg har svigtet både mig selv og min søn!
Den 3. december sidste år stak Malene Overgaard Pedersen en køkkenkniv i brystet på sin 38-årige kæreste og far til hendes barn. Forinden havde der udspillet sig et højlydt opgør i Malenes lejlighed i Korskærparken i Fredericia. Malene har indrømmet, at h
Den 3. december sidste år stak Malene Overgaard Pedersen en køkkenkniv i brystet på sin 38-årige kæreste og far til hendes barn. Forinden havde der udspillet sig et højlydt opgør i Malenes lejlighed i Korskærparken i Fredericia. Malene har indrømmet, at hun stak med en kniv, men hun har under retssagen fastholdt, at hun handlede i nødværge. Det afviste retten ved domsafsigelsen den 14 oktober. 

Når man skal besøge Malene på Retspsykatrisk afdeling i Middelfart, bliver man udstyret med en personlig overfaldsalarm. Bagefter skal man gennem tre låste døre, som kun personalet kan åbne.

Først herefter dukker den spinkle, blonde pige fra Fredericia op. Hun virker slet ikke farlig, men det er mange af de andre indsatte helt sikkert. Her i Middelfart bag de høje mure sidder nogle af landets bogstaveligt talt mest sindssyge mordere. 

En har tortureret og brændt sin kone. En har skåret hovedet af sin mor - og en mand fra Langeland har skudt sin gravide eks-kæreste. 

Kendis-frisøren Gun-Britt Zeller: Jeg var forlovet med en rovmorder

Naboens søde datter

Og så er der lige den 23-årige Malene Overgaard Pedersen. Hun giver høfligt hånd og sætter sig ned, mens døren låses bag os. Hun svarer beredvilligt på spørgsmål og smiler og griner også ind i mellem. Hun virker som naboens søde datter, men faktum er, at Malene netop har fået en dom på seks års fængsel for drabsforsøg.

En vanvittig fredag for snart et år siden stak hun sin 38-årige kæreste i brystet med en køkkenkniv. Han er far til Malenes søn, og forinden havde der udspillet sg et højlydt opgør.

- Jeg var trængt fuldstændig op i en krog. Jeg kunne ikke gøre andet, lyder det fra Malene.

Malene blev født i Fredericia af sin mor Linda, men hun kom til verden i et kaos. Hendes mor havde udviklet skizofreni, da hendes storebror Thomas et par år tidligere fik kræft som treårig.

Sønnens hårde kemokure og den evige frygt for han ville dø, knækkede hende. Det ramte også Malene.

I plejefamilie

- Jeg kom i en plejefamilie, fra jeg var tre måneder. Min mor var alt for syg til at have mig. Min bror kom også i pleje men et helt andet sted i landet. Det var også derfor, jeg ikke så ham ret meget i min barndom. Men kontakten til min mor var god. Hende besøgte jeg hver anden weekend, fortæller Malene, der var flyttet ind hos en familie i Fredericia.

Mor til Sigurd Barrett: Jeg gav dig væk af kærlighed

- Det var en sød familie. Jeg var tryg og levede et helt almindeligt børneliv. Men der kom efterhånden problemer. Jeg savnede min mor. Da jeg var 11 år, tog jeg konsekvensen. Jeg hoppede ud af et vindue og stak af, fortæller Malene.

Derefter gik alt ned ad bakke. Malene begyndte at tage stoffer, stjæle og kom i ungdomsfængsel. Psyken led, og det blev ikke bedre, da først hendes storebror og siden hendes mor døde af kræft...

Læs hele den hjerteskærende historie i det nye Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 14. december 2016.

Her kan du se nogle billeder af Malene og hendes familie:.

Malene er fængslet for drabsforsøg

Sponsoreret indhold