Skæbner

Marcus fik sin store dag

2. maj 2016 Karin Heurlin
Susanne havde egentligt opgivet at holde konfirmation for sin elskede søn Marcus. Hun havde hverken pengene eller overskuddet til det. Men da hun først fandt modet til at spørge om hjælp, stødte hun på en række fantastiske mennesker, der gjorde en forskel. Marcus den konfirmation, som han i den grad fortjente

Susanne Beckmans økonomi var så presset, at hun ikke troede, hun var i stand til at holde konfirmation for sønnen Marcus. I mere end et år havde dagen hængt over hende som en sort skygge, og tre måneder tidligere havde hun faktisk sagt de svære ord til Marcus:

- Jeg er ked af det, men jeg kan ikke overskue din konfirmation, fordi den vil blive så skrabet. Hvad siger du til bare at få nogle penge i stedet for?

Marcus klager aldrig

Marcus nikkede helt uden brok. For sådan er Marcus.

- Han vil gøre alt for at gøre mig glad, som Susanne siger. Tit har hun gået med sin søn i byen og stoppet for at kigge på et nyt stykke tøj til ham. Og hver gang har Marcus hevet i hendes arm.

- Kom nu mor. Det er jo alt for dyrt.

- Marcus har aldrig krævet noget. Det var også derfor, at jeg alligevel besluttede, at han fortjente en konfirmation. Han skulle opleve en dag, hvor han var i fokus.

Susanne bad om hjælp

Marcus fik sin konfirmation. Ikke mindst takket være en række mennesker med hjertet på det rette sted. Men også fordi Susanne gjorde noget, som hun altid havde haft meget svært ved: Hun bad om hjælp.

- Jeg har altid lært, at man skal klare sig selv, så det der med at spørge om hjælp var svært for mig,  siger Susanne, som blandt andet søgte konfirmationshjælp hos Dansk Folkehjælp. Der gik ikke mange dage før hun fik en økonomisk støtte på 2000 kroner, som i den grad gjorde en forskel.

Læs hele historien om Marcus og konfirmationen i Ude og Hjemme nummer 18.

Sponsoreret indhold