Skæbner

Marianne blev mor som 13-årig

30. maj 2016 Marianne Knudsen
Morten Eik
Da 36-årige Marianne Gulbjørnsen for 22 år siden blev gravid i sjette klasse og mor som 13-årig, sendte det chokbølger igennem Norge. Nu glæder hun sig over, at unge mødre i dag ser hende som et forbillede.
Marianne blev mor som 13-årig og er Norges yngste mor

36-årige Marianne Kristin Gulbjørnsen fra Fredrikstad i Norge gik i sjette klasse, da hun blev gravid. Men den dengang 12-årige unge pige holdt den voksende hemmelighed for sig selv helt frem til fødslen. Kun to nære veninder vidste, at Marianne skulle være mor, men de havde svoret på, at de ville holde tæt og ikke sladre til nogen.

- Jeg var skrækslagen for, at min mor skulle opdage det inden fødslen, fortæller Marianne,da hun som bare 13-årig fødte en velskabt søn på 3400 gram og 50 cm lang.

Læs også: Viljestærk ung mor

Forbillede for andre unge mødre

- Det var en fantastisk følelse, da jordemoderen lagde babyen op på mit bryst, husker hun tydeligt om den dag for 22 år siden, hvor den usædvanlige graviditet sendte chokbølger igennem Norge.

Selv har Marianne aldrig følt det som verdens undergang at blive ung mor. Tværtimod har hun fået mange positive hilsner gennem årene, og noget tyder på, at hun er et forbillede for andre unge mødre.

- Det virker som om, at de synes, det er rart at vide, at de ikke er alene. Mange udtrykker faktisk glæde over, at det er gået så godt for mig, siger Marianne.

Læs også: Ung mor blev student

Tror vi er kærester

Sønnen Tomas har et nært forhold til sin mor og sine tre yngre søskende, Audun på 12, Svanhild på 11 og Olav på 10.

- Jeg er aldrig blevet drillet for at have en ung mor, men tværtimod ofte fået at vide, at jeg har en sej mor. Det bedste er, at hun forstår, hvordan det er at være ung. Nogen tror endda, at hun er min storesøster, fortæller Tomas.

_ Eller at vi er kærester, indskyder Marianne med et grin og giver sin søn et kærligt klem.

Marianne blev mor som 13-årig i Norge og ses her med sønnen Tomas
Henning Jensen

Sponsoreret indhold