Skæbner

Marias søn blev kidnappet: Genforenet efter 21 år

16. juni 2016 Anne Kristensen
Foto: Screendump fra ABC
Maria Mancia fra Californien opgav aldrig drømmen om at finde sin søn, der blev kidnappet som spæd. Torsdag blev drømmen til virkelighed.

Steve Hernandez var kun 18 måneder gammel, da han i 1995 blev kidnappet fra byen Rancho Cucamonga i Californien af sin egen far.

Nu er han 22 år, jurastuderende og en flot ung mand.

Og så er han netop blevet genforenet med sin mor, Maria Mancia, som aldrig opgav håbet om at finde sin søn igen!

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Følelsesladet genforening

Den følelsesladede genforening torsdag den 9. juni 2016 blev vist på den amerikanske tv-station ABC, hvor mor og søn gik arm i arm, og Maria tydeligt berørt introducerede en meget overvældet Steve for sine fire yngre halvsøskende.

- Nu er al den uro og angst, som jeg har båret på, væk. Jeg har min søn tilbage. Jeg har ledt efter ham i 21 år uden at kende hans skæbne, sagde Maria efter det rørende møde, hvor hun desuden fortalte, at hun altid har båret på et billede af Steve som barn.

Et tip ledte efterforskerne på sporet

Det var det eneste billede, Maria havde tilbage efter den forfærdelige dag tilbage i 1995, hvor hun kom hjem og opdagede, at Steves far havde forladt hjemmet sammen med sønnen og havde taget alle andre fotografier og identitetspapirer med sig.

Den chokerede Maria Mancia tog straks til det lokale politi, men de henlagde efterhånden sagen, da eftersøgningen ikke bar frugt.

Kidnapning af lille dreng fanget på video

I februar i år modtog statsanklageren fra ’San Bernardino Countys Child Abduction Unit’ i Californien dog et tip om, at Marias søn var set i Puebla i Mexico – uden sin far, som var død.

Under efterforskningen valgte man at nærme sig den unge mand langsomt for ikke at skræmme ham væk, og da man nåede så langt, at han tillod en DNA-test, kunne man konstatere, at der med sikkerhed var tale om Steve.

Troede mor havde forladt ham

Steve Hernandez fortæller, at hans far havde fortalt ham, at Maria havde forladt dem begge, og at faderen derudover sjældent talte om hende.

Sabrina bortført i 12 år

- Jeg har levet alle disse år uden min mor for så at finde ud af, at hun stadig lever og bor i et land. Det er meget rørende, siger han.

Steve har ingen planer om at vende tilbage til Mexico. I stedet ønsker han nu at færdiggøre sin advokatuddannelse i USA.

Læsernes bedste råd:

Læsernes bedste råd

Sponsoreret indhold