Skæbner

Marie behandler sin sclerose med cannabis

11. marts 2015 Louise Soegaard
Morten Mejnecke
Bare 19 år gammel var Marie afhængig af både krykker, rollator og en kørestol. Hun lider af en meget aggressiv sclerose, som ud over at give hende dropfod også resulterede i at Marie havde rystelser, tabte ting, mistede følelsen i hænderne, faldt, var konstant træt og meget deprimeret. Alt det skulle ændre sig, da Marie blev anbefalet at tage medicinsk cannabis.
Marie på 21 år går på en græsplæne mod kameraet. Hun smiler

Kun fjorten dage efter Marie begyndte at ryge medicinsk cannabis, var hun pludselig kilden under den fod. Den fod som hun ikke havde mærket længe. Fire uger efter kunne Marie undvære både krykker, rollator og kørestol. Hun havde fået følelsen tilbage i foden, og hendes balance var næsten som før, hun blev syg. Nu kan Marie gå igen, og hun er sikker på, at det skyldes planten cannabis, som hun ryger tre gange om dagen. I starten røg hun det kun for at kunne slappe af.

Læs også: Charlotte takkede nej til kemoterapi, da hun fik brystkræft

-Jeg havde ikke lyst til at blive skæv. Det havde jeg prøvet som helt ung, og det kunne jeg ikke tåle. Men jeg oplevede at mine rystelser og mine smerter forsvandt, og jeg glemte de dystre tanker. Det giver mig en pause fra min sygdom. At den medicinske cannabis skulle få mig på benene igen og gøre mig så glad, havde jeg ikke turdet håbe på. Det er et mirakel, siger 20-årige Marie Jensen.

Det er ikke til at se, hvis man ikke ved det. Marie er stadig meget syg. Hun burde slet ikke stå og gå, som hun gør. Hun burde ikke kunne løfte et glas selv, og hendes hoved burde ryste fra side til side, ligesom hun stadig burde være plaget af ufrivillige spasmer. For bare to år siden, da Marie var 18 år fik hun konstateret en meget aggressiv sclerose med mange attakker. Lægerne kunne ikke give Marie noget håb. Hendes fremtidsudsigter var ikke gode. Hun ville i værste fald få et liv i en kørestol og være delvist lammet.

Læs hele artiklen om Marie i denne uges Ude og Hjemme nr. 11, 2015

Sponsoreret indhold