Skæbner

Mary misbrugt og udstillet

29. oktober 2015 af Joan Andersen. Foto: Martin Høien
Kronprinsesse Mary er midtpunktet i en bitter familiefejde. Sådan skriver en af verdens største engelsksprogede netaviser. Kongehuset er rasende, for historien er falsk.

”Er kronprinsesse Mary af Danmark involveret i en bitter familiefejde? Kongelig udelukkes af familiens ferieplaner”. Sådan skriver en af verdens største netaviser Daily Mail.

Netavisen viser billedet fra en facebook-profil, som angiveligt er Marys bror John Stuart Donaldson. Her skriver broren: ”Ferie med søsterne i Rom” og viser et afslappet billede af sig selv med røde bukser og blå polo-trøje.

Billedet fra Daily Mail.

Problemer i familien?

En af kommentarerne er angiveligt fra Marys far, John Dalgleish Donaldson.

- Jeg håber, I alle tre har en god tur. Tag mange billeder. Nyd det, I fortjener det. Mange hilsner fra Susan og jeg. Har hun, hvis navn ikke skal nævnes, afvist at rejse med jer, eller gav I hende aldrig tilbuddet?, spørger han.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvortil broren svarer:

- Jeg gad ikke engang at spørge, far. Trish (red. forkortelse af Patricia, Marys søster) taler ikke med hende for tiden, og vi ville gerne more os.

Læs også: Et billede af kronprinsessen skaber debat

Falske profiler

Umiddelbart ligner det billedet af en familie med en del problemer. Problemet er bare, at det hele er opdigtet.

BT har kontaktet kongehuset, som har undersøgt sagen. De konkluderer, at profilerne på facebook er falske.

- Vi konstaterer, at der er tale om et åbenlyst misbrug. Det er desværre alt for nemt at lave falske profilsider, og i det her tilfælde er det brorens identitet, der er blevet misbrugt, siger pressechefen i kongehuset, Lene Balleby til BT.

Ifølge BT er billedet af kronprinsesse Marys bror slet ikke taget i Rom, men i Milano, og det skulle heller ikke være broren på billedet.

Læs også: Dot kæmper for sin hjerneskadede datter: Livet ændrede sig på et sekund

Ingen kommentarer

BT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Daily Mail i Australien, som har lavet artiklen. Heller ikke Marys bror og far er det lykkes at få en kommentar fra.

I Australien er der lige nu stor opmærksomhed på Mary, fordi de er ved at lancere en stor tv-serie om hendes liv. Traileren for serien er allerede i tv dernede, og den viser skænderier mellem Mary og hendes far og også dronning Margrethe, som ikke sætter pris på ægteskabet mellem Frederik og Mary – ifølge tv-serien.

Læs også: Ena Spottag fra Vild med Dans: Jeg drømmer om mand og barn

Sponsoreret indhold