Skæbner

Messerschmidts drabsmand idømt livstid

23. juni 2021 af Katrine Møller Rasmussen. Foto: Søren Lamberth
Østre Landsret har nu skærpet dommen mod 41-årige Martin Christensen Degn, der i byretten var blevet idømt 16 års fængsel for to brutale drab.

Der lød et lettelsessuk, da retsformanden i Østre Landsret afsagde dommen mod den 41-årige drabsmand: Fængsel på livstid.

- Yes!, lød det fra den dræbte kvindes pårørende.

Dermed blev dommen, der først var sat til 16 års fængsel, skærpet.

Under sagen har den 41-årige haft særdeles svært ved at holde tårerne tilbage, når detaljerne om drabet på særligt Morten Messerschmidts søster kom frem. Men da dommen blev afsagt, sad han blot og stirrede lige ud i luften.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Inges datter blev dræbt: Morderen ringede til mig

Ingen formildende omstændigheder

Martin Christensen Degn er dermed endnu engang dømt i den rå og brutale drabssag på to mødre. I november 2019 knivdræbte han først sin 31-årige kæreste i Ruds Vedby og en time og 22 minutter senere dræbte han sin ekskæreste på hendes adresse i Kundby.

Den 41-årige, som var iført en beige skjorte i retten, har nægtet sig skyldig i drabene, men har ikke bestridt, at det var ham, der forvoldte de to kvinders død.

Ifølge Retten i Næstved, hvor der faldt dom i december sidste år, var det en formildende omstændighed, at forholdet mellem ham og Morten Messerschmidts søster i høj grad havde været præget af jalousi.

LÆS OGSÅ: Morten Messerschmidt afslører: Værge for dræbt søsters børn

I dommen stod der, at den dræbte kvinde i perioden op til drabene havde "udsat tiltalte for et massivt pres og manipulerende behandling blandt andet ved at lydoptage og genafspille langvarige forhør af tiltalte omhandlende hans forholt til begge de dræbte kvinder".

Men i landsretten blev Line Messerschmidts opførsel ikke set som en formildende omstændighed - og han blev dermed idømt livstid.

- Det er ikke fair, hulkede drabsmanden, da retten næsten var blevet tømt for mennesker og han fik lov at kramme sine pårørende.

Anklager Emil Folker var derimod tilfreds med dommen.

- Det er den helt rigtige dom, der er faldet nu. En så alvorlig sag, hvor to kvinder på brutal måde bliver knivdræbt i deres eget hjem, det må omsættes til lovens strengeste straf med fængsel på livstid. Det er vigtigt, at landsretten afviser, at der er formildende omstændighed i sagen, sagde han efter sagen til SE og HØR.

Husker intet

Drabsmanden har selv forklaret, at han absolut ikke husker noget som helst - muligvis på grund af et amfetaminmisbrug - fra en uge før drabet og indtil han var i arresten i Storstrøm Fængsel.

Det 31-årige offer, der er Morten Messerschmidts søster, blev stukket 27 gange i hals, brystkasse, ryg og arm. Hun blev stukket flere forskellige steder i husets stueetage, før hun blev efterladt i en blodpøl på badeværelsesgulvet i huset i Ruds Vedby.

Det andet offer i sagen blev ramt af 19 knivstik, før hun iført morgenkåbe den kolde novembermorgen blev efterladt død i sin have i Kundby.

DF-profilen Morten Messerschmidt og hans kæreste var mødt op i Østre Landsret - ligesom de også fulgte sagen, da den kørte i Retten i Næstved.

LÆS OGSÅ: Morten Messerschmidt taler ud: Sådan fik jeg beskeden om drabet på min søster

Sponsoreret indhold