Skæbner

Mette Line forlod sin syge mand: Den jeg elskede er væk

20. september 2016 af Johan Isbrand
Foto: Morten Mejnecke, privat og fra "Dem vi var"
Da Kristian Boserup et år efter sin blodprop omsider kunne flytte hjem til sin kone, Mette Line, og deres to børn, havde hustruen besluttet sig for skilsmisse.

I betragtning af, at en tredjedel af den i dag 41-årige Kristian Boserups hjerne blev ødelagt af den blodprop, der ramte ham i februar 2014, må man give hans ekskone Mette Line ret i, at han er et omvandrende mirakel.

Nok bruger han en krykkestok, har visse motoriske problemer med kroppens venstre side og bliver let træt. Men han husker alt fra før ulykken, taler rent og sammenhængende og lyder umiddelbart både kvik og fornuftig.

Efter skilsmisse i Gift ved første blik: Nu har jeg fundet kærligheden

Udenforstående ville aldrig få den tanke, at de sad over for en alvorligt hjerneskadet person.

Ikke den jeg giftede mig med

Men 43-årige Mette Line er alt andet end udenforstående.

Hun var hans livsledsager og sjæleven i 12 år, inden blodproppen ramte ham. Og en nok så rask fremtoning kunne aldrig have forhindret hendes beslutning om skilsmisse.

Som hun selv udtrykker det:

– Jeg har ledt og ledt efter den mand, jeg har elsket. Men han dukkede aldrig op. Den Kristian, jeg kendte, er død. Det har jeg sørget meget over, og det er mærkeligt at skulle sidde og sige det til dig. Men du er ikke den mand, jeg har været gift med.

Står frem for at hjælpe andre

Det sidste siger Mette Line direkte henvendt til eksmanden. Parrets to børn, Celeste og Cyron på henholdsvis 11 og 6 år, leger udenfor.

Jeg kunne ikke genkende min egen kone

Men Mette Line lægger ikke skjul på, at det er vanskeligt at tale om sine følelser, mens Kristian sidder ved siden af hende i sofaen. Når hun har valgt at gøre det, er det i håb om at hjælpe og oplyse andre.

Af samme grund sagde parret også ja til at lade instruktøren Sine Skibsholt følge dem i den svære tid efter ulykken. Resultatet blev dokumentarfilmen “Dem vi var”, som TV 2 viser torsdag den 22. september.

I dag bor Mette Line og Kristian hver for sig, men bare 800 meter fra hinanden.

Mette Line forlod sin syge mand: I dag forstår han hendes valg

Her kan du se nogle billeder af Mette Line, Kristian og deres børn - både før og efter blodproppen:

Mette Line forlod sin syge mand

Sponsoreret indhold