Skæbner

Mette smed 86 kilo

22. juni 2009 af Joan Andersen. Foto: Gregers Kirdorf
For Mette var det intet problem at tabe sig. Uden andre hjælpemidler end sin sunde fornuft smed hun 86 kilo – fra 145 kilo til 59 kilo.

For Mette var det intet problem at tabe sig. Uden andre hjælpemidler end sin sunde fornuft smed hun 86 kilo - fra 145 kilo til 59 kilo. Buksestørrelsen blev en helt almindelig str. 38, hvor den før var str. 62. Kuren varede i 2½ år, og vægttabet er varigt. Det har nu holdt i ni år.

Hun fulgte tre enkle råd:
1. Spis mindre.
2. Bland aldrig fedt og sukker under madlavningen.
3. Tilbered maden i ovnen, også hakkebøfferne og frikadellerne.

- Mad feder jo ikke noget særligt, hvis man ikke spiser for meget af det. Almindelige mennesker har kun brug for en portion, siger Mette Motzfeldt Truelsen, 41 år.

Under hendes slankekur tillod hun sig selv at drikke almindelig Coca Cola, flødesovs og besøg på McDonald's.
- Man kan jo ikke være på slankekur i 2½ år, hvis man aldrig på spise et stykke lagkage eller gå på McDonald's. Jeg tager bare et lille stykke kage. Og før kunne jeg sagtens spise en stor menu på McDonald's plus to cheeseburgere. Nu er der kun plads til to cheeseburgere og 10 pommes frites, siger hun.

Faktisk bryder hun sig slet ikke om fed mad mere. Hun har vænnet sig til den fedtfattige udgave af helt almindelig danske retter. Både hakkebøfferne og frikadellerne bliver tilberedt i ovnen.
- Hvis man klarer de første tre dage af kuren, så klarer man den. Det er ikke svært at tabe sig, men det er svært at holde vægten nede. Og det har jeg gjort i ni år nu, siger Mette glad.

Hun pointerer, at man skal hænge i, selv om vægten står stille i en periode. Det er bare stofskiftet, der er ved at omstille sig til det nye liv, mener hun.
I april sidste år fuldendte Mette sit enorme vægttab, da hun ved en operation fik fjernet 20 cm overflødigt maveskind.
- Jeg bliver aldrig tyk igen. Aldrig!, understreger hun.

Mettes opskrift på hakkebøffer:
Bøfferne skal lynsteges på panden i et par minutter, så de får den rigtige farve.

Kom dem i ovnen i et fad med vand og bouillon i 130-140 grader i en time.

Brug tiden på at tilberede tilbehøret.

Vandet fra fadet kan bruges til sovs. Tilsæt lidt fløde og maizena.

Sponsoreret indhold