Skæbner

Michelle har fået nye organer: Hvem kan bruge mig?

1. februar 2017 af Louise Søgaard
Foto: Jacob Ljørring
Michelle har allerede fået opfyldt to livsvigtige ønsker: Hun har fået transplanteret både lever og to lunger, der har reddet hendes liv. Men hverken helbredet eller tilværelsen blev, som hun håbede, og hun savner indhold: Så hvem kan bruge én som Michelle?

Michelle havde en drøm om, at hendes nye lever ville give hende et nyt liv. At hun ville kunne begynde på en uddannelse og leve som andre jævnaldrende.

Men livet skulle vise sig at være svært at leve, når der stadig var så meget, Michelle ikke kunne.

Har ønsket sig død

Michelle blev stadig hele tiden syg, så hun måtte blive hjemme. Hendes liv var måske ikke i fare længere, men det var heller ikke ligetil, og det slog Michelle ud. Hun kunne ikke gå ud som sine venner, gå til fester eller rejse, som hun drømte om.

– Nu havde jeg ventet så længe på at få det bedre, og så skete det bare ikke. Jeg havde det stadig dårligt. Nogle dage var så svære, at jeg ønskede mig død, siger Michelle Nielsen fra Give.

I dag er Michelle 22 år. For fem år siden fik hun en ny lever og for to år siden to nye lunger. Hun er skam taknemmelig for, at der har været donorer til hende, for uden de nye organer ville Michelle være død som 16-årig.

Ibi Makienok deler voldsomme fotos af sin nyresygdom: Jeg er heldig

– Jeg har haft tanken, at hvis mine nyrer bliver dårlige, så var det ikke sikkert, at jeg ville takke ja til flere organer. Jeg følte, at det ville være spildt på mig, siger Michelle, der er ramt af en hel klassisk depression efter sine transplantationer.

Hun har ganske enkelt mistet livslysten og har også forsøgt selvmord, og det virker helt grotesk, når man tænker på, hvad Michelle har været igennem i sin kamp for at overleve.

Svært at passe et job 

Michelle er født med cystrisk fibrose – en sygdom, som langsomt påvirker hendes indre organer. For fem år siden fik Michelle akut leverstop på sidste skoledag, hvor hun havde fået en smule alkohol. Det kunne leveren ikke klare, og hun måtte skrives op til en ny.

Hun ventede i halvandet år på det opkald, som alle på venteliste til et nyt organ drømmer om.

Cystisk fibrose: Hulubulu-Lotte kæmpede til det sidste

– Hvis bare jeg fik en ny lever, så ville jeg kunne komme videre i mit liv, troede jeg. Så ville jeg begynde på en uddannelse og rejse med min familie.

Men så nemt var det ikke.

– Jeg tager så meget medicin, for at min krop ikke skal udstøde den nye lever, at mit immunforsvar er helt nede. Det betyder, at jeg hele tiden bliver ramt af alle mulige sygdomme. Det gør det svært både at passe en uddannelse eller et job, forklarer Michelle, der bl.a. også lider af sukkersyge og tit får lungebetændelse.

Læs hele historien om Michelle i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 1. februar 2017.

Michelle har fået nye organer

Sponsoreret indhold