Skæbner

Michelle smed 70 kilo og fandt kærligheden

4. december 2020 Af Vibeke C. Larsen. Foto: Gregers Kirdorf/ Aller foto & Video og privat.
Vægten var 144 kilo, da Michelle meldte sig til et forløb i fitness-centret med Jess som personlig træner. Han havde selv lidt af svær overvægt, og som kiloene raslede af, voksede følelserne frem.
Michelle smed 70 kilo og fandt kærligheden

Michelle kunne ikke holde tårerne tilbage. De strømmede ned ad hendes kinder, mens hun hakkende fortalte om sin kamp mod den overvægt, der gennem årene var blevet til 144 kilo. Hun befandt sig i et fitnesscenter, og foran hende sad den mand, der skulle komme til at spille hovedrollen – både i hendes kamp mod kiloene og i hendes privatliv.

Alt dette have Michelle ikke forudset den novemberdag i 2017, hvor hendes kusine havde slæbt hende med til en otte uger lang bootcamp i fitnesscentret. Hun var allerede indstillet til en fedmeoperation og havde ikke de store forventninger til forløbet, men da hun sad over for den personlige træner, skete der noget.

– Jeg nåede kun at sige, at jeg gerne ville tabe mig lidt, så begyndte jeg at græde. Jess forstod, hvad jeg kæmpede med, og ville gerne hjælpe mig. Det var så motiverende, at han selv havde været overvægtig og vidste, hvad jeg kæmpede med, siger 35-årige Michelle Christoffersen fra Horsens.

Læs også: Jes blev forelsket i sin sygehjælper

Vilje og mod

Jess så en ulykkelig kvinde, der var parat til at ændre sit liv.

– Jeg tog hende om skuldrene og kiggede hende direkte i øjnene og lovede hende, at hvis hun ville give mig otte uger, så ville jeg gøre, hvad jeg kunne, for at hun kunne undgå operationen. Jeg forstod hende så godt, for jeg har selv været der, siger Jess Friis, der er 43 og bor i Horsens.

Jess har selv en fortid som ekstremt overvægtig med en vægt på 205 kilo, men han havde med kostomlægning og træning tabt sig 120 kilo på 15 måneder.

– Jeg ville gerne give hende troen på sig selv tilbage og vise hende, at det kan lykkes at tabe sig, siger Jess, der efter sit vægttab uddannede sig til personlig træner og kostvejleder. I dag arbejder han som sælger.

læs også: Rikke blev enke som 30-årig: Jeg tillod mig at elske igen

Ond cirkel

Gennem årene var Michelle gennem et utal af kure, og når det ønskede resultat udeblev, var der ikke langt til at åbne den næste pose chips. Som ung kæmpede hun med depressioner og fik gennem 10 år antidepressiv medicin.

– Jeg har altid spist med følelserne. Det blev en ond cirkel, for hvis jeg var ked af, at jeg var for tyk, fik jeg ondt af mig selv, og så spiste jeg mere. Desuden er jeg uddannet kok og har lært at lave mad med smør og fløde, fortæller Michelle, der i dag har forladt kokkefaget og arbejder som lagerassistent.

Michelle havde til sidst svært ved at finde tøj, som hun kunne passe – selv i butikker med store størrelser.

– Når jeg købte tøj, skulle jeg altid en størrelse op, men til sidst var jeg i den største størrelse, og jeg tænkte på, hvad jeg skulle gøre næste gang, fortæller Michelle.

Læs også: 13 år efter skilsmissen: Vi gifter os igen

Nye følelser

Efter de første otte uger under Jess’ kyndige vejledning havde hun med motion og kostomlægning tabt sig 16 kilo, og fedmeoperationen blev droppet, for Michelle var blevet bidt af træningen og var blevet overbevist om, at hun godt selv kunne tabe sig med Jess’ hjælp. Da bootcampen var slut, fortsatte Michelle og Jess samarbejdet, og efter et år havde Michelle tabt sig 74 kilo. Over spinningcykler og håndvægte var følelserne mellem Michelle og hendes personlige træner langsomt vokset frem. Begge var de dog gift.

– Igennem det år, hvor jeg tabte mig, havde jeg også arbejdet meget med mig selv. Jeg havde indset, at jeg ikke skulle blive i et ægteskab, som ikke havde fungeret længe, siger Michelle, der er mor til Benjamin på 10 år og Christoffer på 13.

Michelle blev skilt, og et par måneder senere fulgte Jess trop. Endelig turde de stå ved deres følelser over for hinanden, og nu har de været kærester i snart to år.

– Jeg har det stadig som en nyforelsket teenager, siger Jess og smiler til Michelle. Deres hænder forlader ikke hinanden i mange øjeblikke. De har stadig hver sin adresse, men vil på sigt gerne flytte sammen.

– Det er helt vildt, hvordan mit liv er blevet vendt på hovedet. Jeg er blevet en gladere person og har fået mere selvtillid. Jeg er mere mig, for da jeg var overvægtig, spillede jeg hele tiden rollen som hende den sjove, fordi jeg ikke ville være hende den tykke. Det har været en sjov og hård rejse, og jeg havde ikke kunnet gøre det uden Jess, siger Michelle og smiler til sin kæreste og træningspartner.

Læs også: 13 års søgen efter kærlighed: Min datter fandt manden til mig

Sponsoreret indhold