Skæbner

Mies børn er lavet af vinyl: Jeg turde ikke blive mor

21. november 2016 Nina Sommer
Foto: Morten Mejnecke
27-årige Mie havde drømt om at blive mor, siden hun var lille. Men med psykiske diagnoser mente hun selv, at ansvaret for et barn ville være for stort. Fravalget førte en stor sorg med sig, men i dag har hun fundet en løsning, der har fået glæden tilbage i hendes liv.

Hænderne er solidt plantet på barnevognens håndtag, mens hun stolt slentrer ned ad gaden. Hun drejer vognen ind i BabySam, hvor et univers af babytøj og tilbehør udfolder sig.

De andre mødre kigger med et kærligt blik ned i vognen, og Mie tager sin nuttede baby op i favnen, så hun kan blive badet i de beundrende blikke.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mor-drømmen blev et mareridt

Præcis dette scenarie er blevet spillet igen og igen for Mies indre blik, siden hun var lille. Følelsen af glæde har bredt sig i kroppen, og hun har set frem til den dag, hvor drømmen kunne blive til virkelighed.

Største drøm at blive mor

– Jeg har været skruk lige siden, jeg var lille, og min største drøm var at blive mor. Jeg har nok romantiseret det en del og ikke rigtig forstået, hvad det indebar. Så da jeg vidste, at det alligevel ikke var en mulighed for mig, var det en kæmpe sorg, fortæller 27-årige Mie Damkjær Andersen.

Mie voksede op hos sine forældre i Vanløse, og med autistiske træk og adhd vidste hun tidligt, at hun ikke var som alle andre. Hun havde svært ved at indgå i sociale sammenhænge, så hendes værelse var fyldt med dukker, som hun legede med og gav tøj på.

Anne blev mor efter 10 spontane aborter

– Som 18-årig var jeg overbevist om, at når jeg blev 25 år, var jeg både blevet gift og havde fået en baby, fortæller Mie, der en dag oplevede noget, der blev afgørende for hendes fremtid.

Da en af Mies veninder fødte sit barn, blev det taget fra hende to timer efter fødslen, fordi kommunen ikke mente, at hun var egnet som mor.

En bristet drøm

Den episode prentede sig ind i Mie. Tanken om, at hendes ønskebarn blev taget fra hende, kunne hun ikke bære.

– Jeg blev nødt til at indse, at det samme kunne ske for mig, og inderst inde vidste jeg også godt, at jeg ville få svært ved at være mor, så jeg tog en beslutning om, at det skulle jeg ikke, siger hun.

Kvinde tvunget til at vælge mellem bror og ufødt barn

Men selv om Mie ikke skulle mærke graviditetshormonerne suse rundt i kroppen og se maven vokse, kunne hun stadig ikke ignorere glæden ved børn.

Fik sine børn med posten

Ofte sad hun på YouTube og så sjove videoer med babyer, og en dag faldt hun over en video med såkaldte reborn-babyer, som er livagtige kopier af rigtige babyer.

– Jeg var slet ikke i tvivl, da jeg havde set dem. De så meget livagtige ud, og jeg kunne hurtigt mærke, at det ville være en god erstatning. Da jeg sagde det til min kæreste, synes han, at det var en god idé, og så kunne jeg allerede mærke, at det var det helt rigtige, forklarer Mie, der der som 25-årig blev ”mor” til Elliot, og et halvt år efter fik hun Molly med posten.

Video: Mød mirakelbabyen der blev født to gange

Men til trods for at Mie var glad for sit valg af reborn-babyer, begyndte en sort sky at svæve ind over hendes sind.

– Jeg var jo glad for Elliot og Molly, men jeg skulle jo stadig acceptere, at jeg aldrig ville få det, jeg inderst inde ønskede mig, og det havde jeg rigtig svært ved, fortæller Mie, der med professionel hjælp fik hjælp til de mange tanker og sorgen over den bristede drøm.

Læs hele historien i det nye Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 23. november 2016.

Her kan du se nogle billeder af Mie med sine børn:

Mies børn er lavet af vinyl

Sponsoreret indhold