Skæbner

Min bedste julegave: To kys fra min syge datter

20. december 2016 af Joan Andersen. Foto: Niels Hougaard
– To kys, ét til hver kind, og en hånd til at ae mor, hvis jeg ikke er her mere. Berits bedste julegave er to kys på et stykke papir og et håndaftryk i gips fra sin kræftsyge datter.
Min bedste julegave: To kys fra min syge datter

Denice var lige begyndt i 0. klasse, da hendes bedste ven kom til at skubbe til hende, så hun faldt og slog sig. Den onsdag fik hun meget ondt i maven. Fredag kastede hun op, og søndag tog det til.

– Hun kastede helt uhæmmet op, så hun var nødt til at komme i bad. Dér opdagede jeg en kæmpe bule på hendes mave, fortæller Berit Hansen fra Kalundborg.

Denice blev undersøgt på hospitalet og sendt videre til Rigshospitalet, og blot to uger efter fik de beskeden: Denice havde lymfekræft.

Søs Egelinds bedste julegave: Et hjerte fra mine døtre

– Jeg hørte kun ordet cancer. Alt gik helt i sort. Jeg tænkte bare, at nu dør hun, fortæller Berit.

Denice havde kræft otte steder.

– Det har været en voldsom rejse. Vi nåede at tænke mange gange, at hun ikke ville klare den, siger Berit.

Denice tabte sig uhyggelig meget, vejede kun 13 kilo og fik mad gennem en sonde. Hun mistede sit hår, havde ondt og var i perioder meget ramt af herpes i munden og havde blister over det hele.

Den bedste julegave

Lige inden Denice var blevet syg, havde hun fået lavet en gipsafstøbning af sin hånd til sin mor. Mens sygdommen havde sit hårdeste greb i den lille pige, tilføjede hun et par kys på et stykke papir. Det hele blev sat i glas og ramme – og det blev Berits bedste julegave nogensinde.

– Jeg tænkte, at det måske var det sidste kys fra min lille datter, siger Berit og får tårer i øjnene af tanker om den svære tid.

– Når jeg savnede et kys fra hende, så havde jeg altid to her, ét til hver kind, og en hånd til at ae mig, som hun sagde, da hun gav mig gaven. På det tidspunkt vidste vi ikke, om hun klarede den eller ej, fortæller Berit.

Rebecca ammede på julemandens knæ – angrebet på Facebook

– Hvis jeg ikke er her mere, så har du stadig kyssene, sagde Denise dengang.

Billedet hænger over hendes mors seng.

– Det fylder hele mit hjerte. Det er ikke så prangende, men det er fuld af kærlighed, siger Berit.

Kitts bedste julegave: Morten friede juleaften

Denice fik sin sidste omgang kemo den 2. oktober og er i dag erklæret cancerfri. Hun døjer stadig med en række bivirkninger af kemoen, og en helt almindelig feber vil sende hende retur til hospitalet.

– Jeg har det fint, siger seje Denice, der går i 2. klasse og ikke er hægtet af fagligt på trods af to år med svær sygdom.

Penge er i sandhed ikke alt. Den bedste julegave kan du selv lave helt frem til den 24. december. Få inspiration i Ude og Hjemme.

Læs flere læserfortællinger om rørende julegaver i Ude og Hjemme nr. 51, der er på gaden onsdag den 21. december.

Her kan du se nogle rørende billeder af Denice og hendes mor:

Min bedste julegave: To kys fra min kræftsyge datter

Sponsoreret indhold