Skæbner

Min far gjorde mig så rørt

22. november 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Hanne Juul
Det var en nervepirrende semifinale med mange følelser på spil. Flere af danserne var tydligt berørte, når de stod foran dommerne. En af dem, der ikke kunne standse tårerne, var Sara Maria Franch-Mærkedahl.
Strålende glad efter finalepladsen. Sara Maria med sin far og mor, Seid og Edna Mærkedahl.
Strålende glad efter finalepladsen. Sara Maria med sin far og mor, Seid og Edna Mærkedahl.

Mest læste artikler på udeoghjemme.dk

-Det var min far, der gjorde mig rørt. Jeg havde lige set den video, TV2 havde optaget med ham, hvor han sagde så mange søde ord om mig, sagde Sara Maria, efter hun havde danset en flot slowfox med sin partner, Silas Holst.

LÆS OGSÅ: Jeg vejer mindre end før jeg fødte

Da de to stod ved dommerbordet måtte Sara Maria kæmpe med tårerne, mens tankerne fløj igennem hendes hoved, og endelig, endelig syntes hun, hun havde fået styr på en standarddans.

-Endelig havde jeg fundet frem til et eller andet i mig, der gjorde, at jeg kunne finde ud af det, sagde Sara Maria.

Glad og stolt af sin datter

Inden parret gik på gulvet og stod og ventede i kulissen, spillede TV2 en video med Sara Marias far, der fortalte om, hvor glad og stolt han var på sin datters vegne.

Og det hele lagt sammen. De søde ord, spændingen, nerverne og den intense semifinale-stemning blev næsten for meget for Sara Maria.

LÆS OGSÅ: Mie på gulvet igen

-Jeg er stolt af Sara Maria, siger hendes far Seid Mærkedal.

-Desværre kan jeg ikke se hende i finalen. Jeg skal en tur til Thailand. Først og fremmest på ferie, men jeg skal også hilste på nogle artister dernede, siger Seid, der selv er tidligere cirkusartist, og som hjælper lidt i den verden med at finde artister til dansk cirkus.

Sara Maria havde god grund til at være rørt. Hendes slowfox gjorde i hvert fald indtryk på dommerne, som kvitterede med rigtig flotte karakterer. Silas og Sara Maria fik aftenens første 10-taller fra Jens Werner og Britt Bendixsen.

Også Claudia græd

Det var ikke kun Sara Maria, der måtte kæmpe med tårerne.

-Jeg var tæt på at tude på gulvet, helt vanvittigt og fantastisk, sagde Claudia Rex om den slowfox, hun dansede med Johannes Nymark.

LÆS OGSÅ: Min veninde døde af kræft

Og lige det par scorede helt fantastisk hos dommerne. 4 titaller for slowfox og igen 4 titaller for deres triodans med Mie Moltke. Maksimumpoint. Helt utroligt.

De to par danser igen på fredag i finalen, der bliver sendt fra Forum i Horsens.

Sponsoreret indhold