Skæbner

Min kæreste var dobbeltmorder

9. juni 2017 Nina Sommer
Foto: Morten Mejnecke
Min kæreste var dobbeltmorder: Christian virkede sød og charmerende og vadede direkte ind i Anettes hjerte. De skulle flytte sammen, og hun glædede sig til en fælles fremtid, da en opringning fra politiet en morgen forandrede hendes liv for altid.
dobbeltmorder

Min kæreste var dobbeltmorder

- Du skal vide, at vi har anholdt Christian Andersen for drabet på Hanne Pedersen.

Omgivelserne er politistationen i Herning, og ordene kommer fra en betjent, der sidder foran hende med et alvorligt blik i øjnene. Bare kort forinden levede hun i en lykkerus med kæresten Christian og fremtidsplaner, der skulle bringe dem endnu tættere sammen. Men i takt med, at ordene kommer ud af munden på betjenten, begynder hendes drøm langsomt at falde fra hinanden.

Humoristisk og charmerende

- Jeg følte, at der blev lukket en klokke rundt om mit hoved. Jeg kunne se deres munde bevæge sig, men jeg kunne ikke huske, hvad de sagde. Jeg sad bare og stirrede ud af vinduet, hvor jeg kunne se arresten. Nu vidste jeg jo, hvor min kæreste befandt sig, fortæller den nu 49-årige Anette Lynge Larsen, der tre måneder forinden begyndte at snakke med den charmerende og humoristiske Christian på en datingside.

LÆS OGSÅ: Fik et knus af sin morder

Beskederne fløj frem og tilbage, og de blev hurtigt til telefonsamtaler, der mundede ud i, at Christian skulle komme og besøge Anette i hjemmet i Herning.

- Han kom dagen før, vi havde aftalt, og derfor var huset fyldt. Både naboer og min bror var der, men han blendede bare ind. Satte sig og snakke roligt med folk, og fra den dag var vi nærmest sammen hver dag, fortæller Anette, der som tiden gik blev mere og mere glad for Christian. Hans ejendele rykkede langsomt ind i hendes rækkehus. Julen blev fejret med Christian og Anettes børn fra et tidligere forhold, og da nytårsdag stod for døren, glædede Anette sig til at fejre den med Christian, naboerne og sin ene datter.

LÆS OGSÅ: 2-årig voldtaget og myrdet af sin stedmor

- Han sagde til mig, at han skulle ud og lufte nogle hunde for en kammerat, så han var nødt til at smutte. Det var selvfølgelig fint, men da vi skulle til at spise forretten, og han endnu ikke var kommet, så begyndte jeg at blive irriteret.

Du kan læse hele historien om Anette og Christians forhold i Ude og Hjemme nr. 23.

Christian kvalte sine ofre

Christian Andersen blev d. 5 april i år idømt fængsel på livstid for drabet på den 54-årige Hanne Pedersen.

Hanne Pedersen: Den 48-årige Christian Andersen blev den 5. april 2017 dømt for drabet på Hanne Pedersen, da han i tidsrummet mellem 17.30 og 00.08 nytårsaften kørte ud til hendes landejendom ved landsbyen Vium nær Videbæk i Vestjylland. Han satte tape for Hanne Pedersens mund og næse, inden han kvalte hende med et el-kabel. Efter at have dræbt Hanne, satte Christian Andersen ild til hendes ejendom, som i mange år husede opdræt af mohair-geder og salg af garn fra gederne. Christian Hansen blev idømt livstid. Han har nu anket sin dom.

Liselotte Kaimer Nielsen: Fredag den 3. maj 1996 blev liget af den 38-årige Liselotte Kaimer Nielsen fundet nedgravet i Balle Skov ved Odder. Retsmedicineren konstaterede ved en obduktion, at hun var blevet kvalt med en snor omkring halsen. Kriminalpolitiet anholdt senere hendes 28-årige elsker, Christian Andersen (Dengang hed han Egon Christian Andersen), som blev sigtet for drab og usømmelig omgang med lig. Desuden blev han sigtet for at stjæle penge fra Liselotte Kaimer Nielsen. I 1997 i Vestre Landsret blev Christian Andersen idømt 12 års fængsel for drabet på den 38-årige Liselotte Kaimer Nielsen. Han blev løsladt i 2004.

Sponsoreret indhold