Skæbner

Min kæreste var ond - del 4

14. juli 2021 af Illustration: Silja Lin
Min veninde Majbritt inviterede mig på en bytur og der mødte jeg Mads og jeg blev smaskforelsket. Han var den dejligste kæreste, men mine gamle dæmoner brød ud i lys lue og jeg blev angst og jaloux og det truede vores forhold.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Telefonen ringede, og det var Majbritt, som jeg havde læst til klinikassistent med. Vi havde ikke talt sammen længe, så jeg var noget overrasket over at høre hendes stemme. ”Jeg tænkte, om du vil med i byen på lørdag? Jeg skal mødes med nogle venner, og du trænger sikkert til at komme ud, sagde hun”. Om jeg gjorde! Mine forældre ville gerne passe Freja, og så var det ellers bare at vente til lørdag.

Tidligere havde jeg gået meget i byen, men jeg følte mig helt fremmed og forkert, da vi trådte ind på diskoteket den lørdag aften. Snart overgav jeg mig alligevel til musikken og latteren, og for første gang i flere år følte jeg mig fri og glad, som om jeg var vågnet op efter at have været i dvale i årevis. Og den aften skete der noget uventet, som i den grad fik mig til at vende tilbage til livet.

Jeg blev forelsket – bare sådan bang – i en af Majbritts bekendte, der hed Mads. Jeg fik øje på ham tværs gennem lokalet, og jeg tror faktisk, at mit hjerte stoppede et kort sekund. Han var en rigtig drengerøv at se på, men han havde jordens dejligste smil. Mads kendte Majbritt, og de talte kort sammen, før han igen forsvandt i menneskemylderet, men han nåede lige at smile til mig inden.

Der gik fire måneder, før jeg så Mads igen, men det korte møde havde sat sig dybt i mig, og jeg fik pludselig ny energi. Jeg vidste, at han var to år yngre end mig, som selv nu var blevet 20 år, og at han var en rigtig festabe, der elskede at gå i byen. Kontrasten til mit triste liv som enlig mor kunne ikke have været større.

Fire måneder efter vores første, korte møde blev jeg inviteret til fest hos Majbritt, og hun fik på elegant vis præsenteret mig for Mads, hvorpå hun diskret forsvandt. Vi havde en god kemi, og jeg følte mig tryg i hans selskab. Han var alt, hvad jeg havde drømt om, og mere til. Han var drenget, men på en voksen måde, og han virkede ikke afskrækket, da jeg fortalte, at jeg havde en datter på halvandet år. ”Børn er fantastiske. Jeg vil have et helt kuld en dag”, sagde han og smilede. Da vi skiltes, bad han om mit nummer, og jeg var nok verdens lykkeligste kvinde.

I dagene efter fik jeg ikke så meget som en sølle sms fra ham, og jeg følte mig så dum og tænkte: ”Hvorfor skulle han dog også ringe til sådan en kedelig type som mig? Det var nogle pinefulde dage, men onsdag aften kom der en sms fra ham. Jeg røg direkte fra kulkælderen til den syvende himmel på et sekund, og snart aftalte vi at ses. Efter at vi havde skrevet sammen i en uges tid, kom Mads og besøgte mig.

Freja ville selvfølgelig ikke sove, men Mads tog det i stiv arm og gik endda rundt med hende på armen og sang godnatsang for hende. Da Freja endelig sov, talte vi længe. Jeg fortalte lidt om mit kaotiske forhold til Simon. Mads gjorde mig tryg nok, til at jeg turde tale om det, og han gav mig et stort kram, da han skulle hjem, som jeg kunne mærke resten af natten. Få uger senere var jeg med Majbritt i byen og havde aftalt at mødes med ham. Hele verden blev lukket ude, og jeg forsvandt ind i hans favn. Han kyssede mig, og jeg mistede ethvert begreb om tid og sted.

Vores liv smeltede hurtigt sammen, og alt var idyl og den lykkelige slutning, jeg havde drømt om. Eller det troede jeg. Nu, hvor jeg endelig følte mig tryg og elsket, faldt mit forsvar sammen, og alle de følelser, der før havde været holdt forsvarligt bag lås og slå, kom op til overfladen i form af angst, vrede og jalousi ...

Se også: Min kæreste var ond - del 3

Sponsoreret indhold