Skæbner

Min mand levede et dobbeltliv

27. januar 2014 af Louise Søgaard, foto: Privat
Kirsten er lykkelig i sin brudekjole. Hendes blonde hår er elegant opsat, og hendes brudgom Aman er nydelig i sit jakkesæt. Hun sender ham et lykkeligt smil. Det er hendes drømmebryllup.Lidet aner hun, at den mand, som hun har været forelsket i 15 år, lever et dobbeltliv. Han er stadig sammen med sin første kone. Faktisk har han fået fire børn med sin ekskone, mens han var sammen med Kirsten.

Da sandheden endelig gik op for Kirsten, blev hun fysisk dårlig ved tanken om omfanget af sin mands løgne og utroskab. Bare hun havde lyttet til sine forældre. De havde advaret deres datter, da hun som 17-årig mødte den meget ældre Aman og blev forelsket. Han var muslim og havde to sønner fra sit første ægteskab. Kirsten var kristen, ung og naiv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Troende men dobbeltmoralsk

Udadtil var Aman en rettroende muslim. Han bad fem gange om dagen, undgik svinekød, alcohol og forsøgte at overbevise Kirsten om, at hun burde dække sig til. Han ville ikke have, at hun gik i bluser med dyb udskæring eller andet tøj, som afslørede hendes figur.

Læs også: Mor og bedrager: Mia levede et dobbeltliv

Men samtidig med, at han ønskede at indskrænke Kirstens personlige frihed for deres forholds skyld og af respekt for hans kultur, valgte Aman at udvide sin egen frihed og leve med to koner.

-Da det gik op for mig, hvordan alt, hvad han havde prædiket, åbenbart slet ikke gjaldt for ham selv, slog det mig ud. Hvem var han egentlig den mand, som jeg havde levet sammen med hele mit voksne liv? Siger 39-årige Kirsten Evans, der arbejder som kosmetolog.

Beskyttende forældre

Kirsten voksede op i et lille trygt samfund i Bridgend, England. Hendes forældre var middelklasse lovlydige glade mennesker, som måske var en smule overbeskyttende overfor deres datter. Det eneste Kirsten drømte om, var at møde prinsen på den hvide hest, blive gift og få en masse børn.

Da hun og Aman tilfældigvis mødte hinanden på et lokalt diskotek i 1991, da Kirsten var 17 år, var det kærlighed ved første blik. Hun var sikker på, at nu var hendes lykke gjort. I dag indrømmer hun, at hun var forblændet af den glamour, Aman så ud til at leve i.

Faldt for verdensmand

Aman var født på Mauritius, og I Kirstens øjne var han både eksotisk og havde styr på sit liv. Et liv der var smart. Aman ejede som 24-årig en række tøjforretninger. Han var intelligent, karismatisk og sjov. Inden længe var han alt, hun kunne tænke på.

-Han var en verdensmand i mine øjne. Jeg havde aldrig spist en karry-ret før, og han introducerede mig til en spændende ny verden. Han må have moret sig over min naivitet , forklare Kirsten.

Efter et halvt år fik Kirsten sit første chok. Den mand, hun var vanvittig forelsket i, fortalte, at han havde været gift. At hans stærkt troende forældre havde tvunget ham som 18-årig til at gifte sig med den dengang 16-årige Zabeen. Aman påstod, at de var separerede. Sammen havde de to små sønner.

Løj fra første date

-Han sagde, at hans forældre havde presset ham til at blive gift med Zabeen, at de var ved at blive skilt og at jeg var den eneste, han ville være sammen med . Jeg var chokeret, men jeg troede på ham, forklarer Kirsten.

Læs også: Alt var planlagt og indbydelserne sendt ud. Carla blev forladt før brylluppet.

Mens Aman overbeviste Kirsten om, at hun var den kvinde, han ville have, ventede Zabeen parrets tredje barn uvidende om Kirstens eksistens. På samme tid friede Aman til Kirsten, og blændet af styrken af dette første kærlighedsforhold sagde hun ja, på trods af sine forældres bange anelser.

-Min far var knust, men han nøjedes med at sige: "Vær forsigtig Kirsten". De var utrygge ved, at Aman havde været gift før og havde børn. Men jeg var jo teenager, så jeg ville ikke lytte til mine forældre, siger Kirsten.

Mistede kontakt til forældrene

Hun flyttede hjemmefra og ind i et lejet hus sammen med Aman. For at glæde sin mand, begyndte Kirsten at ændre sit udseende og sin opførsel. Hun stoppede med at drikke alkohol, og hun gik aldrig mere i stramme nederdele.

-Jeg var tæt på at konvertere til Islam bare for at glæde ham. Men jeg var ikke villig til at give slip på min identitet. Ligegyldigt hvor meget jeg gjorde for at glæde Aman, var det aldrig nok. Han kaldte mig fed og ubetydelig og sagde, at jeg manglede disciplin, siger Kirsten.

Hun blev derfor langsomt mere og mere isoleret fra sine venner og familie. Mange forsøgte at advare Kirsten. De kunne se, at Aman ikke var god for hende. Men hun ville ikke lytte. Da hun som 20-årig blev gravid, blev hendes forældre fortvivlede. De talte ikke sammen i lang tid efter det. Kirsten havde derfor kun Aman.

Ekskonen ringede

Glæden ved at blive mor til en søn i august 1994 overskyggede hendes ægteskabelige problemer. Baby Zak bragte Kirsten og Aman tættere for en stund. Men en eftermiddag, hvor Kirsten gik rundt med sin to måneder gamle søn ringede Amans første kone, Zabeen.

-Zabeen ville have mig til at fortælle Aman, at hun lige havde født deres fjerde barn - en pige. Jeg vidste kun, at de havde to drenge sammen, før de blev skilt. Jeg var så chokeret, at jeg rystede helt vildt. Zabeen sagde: Det vidste du ikke, gjorde du? Jeg tabte røret, fortæller Kirsten.

Opgav at forlade utro mand

Hun pakkede straks sin kuffert og forlod huset med sin søn. Først boede hun hos en ven, og snart fandt hun en ny lejebolig, hvor hun forsøgte at skabe sit eget liv og hele sit knuste hjerte. Aman tiggede og bad hende om at komme tilbage. I otte uger var Kirsten standhaftig. Så bukkede hun under for hans løfter.

Læs også: Gravid med stedfar. Majken blev misbrugt i syv år

-Han påstod at datteren bare var resultatet af et engangsknald med Zabeen. At hun ikke betød noget for ham. Jeg var vred, men jeg var også sårbar og ensom, og jeg havde svært ved at være alenemor, så jeg tilgav ham. Jeg elskede ham jo, forklarer Kirsten.

Hun flyttede tilbage til sin forlovede. Aman talte aldrig om Zabeen og deres fælles børn, og han var for det meste hjemme hos Kirsten. Men han ville ikke introducere Kirsten til sin familie.
Hvis hans forældre kom på besøg, måtte hun gemme sig på 1. salen til de var gået. Kirsten troede, at det var fordi de ikke ville acceptere, at hun ikke var muslim. At det kunne skyldes, at Aman ikke ville have at forældrene afslørede hans dobbeltliv, faldt hende ikke ind.

Juridisk ugyldig vielse

I efteråret 1994 gik Aman endelig med til at gifte sig med Kirsten. Men det blev langt fra det romantiske store bryllup, som Kirsten havde drømt om. Aman inviterede en iman hjem til dem i huset, så han kunne vie dem på muslimsk vis. En vielse som ikke er juridisk bindende i England. Det tog fem minutter.

Nu begyndte Aman at tage på lange forretningsrejser, og samtidig gik der rygter om, at han var set sammen med Zabeen. Når Kirsten konfronterede ham, beskyldte han hende for at være paranoid og utaknemmelig. Da Kirsten gennem en bekendt hørte, at Zabeen ventede sit femte barn med Aman, var det blot endnu en ydmygelse i hendes ægteskab.
Igen lykkedes det Aman at overbevise Kirsten om, at det ikke var hans skyld. Han påstod, at hans familie pressede ham til at få det til at fungere med Zabeen.

Manden ødelagde hendes selvtillid

-Jeg elskede ham for meget til at gå. Det ene øjeblik kaldte han mig verdens dejligste kvinde, og det næste øjeblik bildte han mig ind, at jeg var ingenting uden ham. Han ødelagde min selvtillid, og fik mig til at tvivle på, hvad der var sandt og falsk. Jeg mistede evnen til at se klart, fortæller Kirsten.

Hun formåede derfor at ignorere tegnene på, at Aman levede et dobbeltliv. Han var en god far for Zak og han forkælede Kirsten med ture til Paris og en bil. I 2006 blev blev Kirsten atter gravid. Denne gang med datteren Iman. Den nyfødte gav Kirsten modet til at bede om et rigtigt bryllup.

Da fik hun endnu en mavepuster. Aman forklarede, at de ikke kunne gifte sig, fordi han stadig var gift med Zabeen. Men det skyldtes en administrativ fejl, påstod han. Kirsten tilbød Aman at udfylde nye skilsmissepapirer for ham, og hans skilsmisse gik igennem en måned før deres bryllup i juli 2007.

Læs også: Jane mistede mand og børn. Han var utro med hendes bedste veninde.

Endelig fik Kirsten sit drømmebryllup og en hverdag, som hun ønskede sig. Aman kom som regel hjem til spisetid. Men intet havde forandret sig. Aman tog stadig på forretningsrejser og et år efter brylluppet, gik Kirsten på internettet og opdagede en hjemmeside om stamtræer. Ifølge Amans stamtræ, havde han fået et sjette barn med Zabeen, blot en måned før Iman blev født.

Ulykkelige år

-Jeg gik amok. Han havde aldrig givet vores ægteskab en chance. Igen påstod han, at han kun havde været sammen med Zabeen en enkelt gang. Jeg græd i timevis, og han tiggede mig om at blive hos ham. Men jeg havde endelig fået øjnene op for hans løgne, og fra det øjeblik elskede jeg ham ikke mere. Min selvtillid var stadig ødelagt, og jeg kunne ikke forsørge mine børn alene, så jeg blev, fortæller Kirsten.

Men det var det værste, hun kunne have gjort. Nu troede Aman, at han kunne byde hende alt, og hun ville stadig blive, så hendes liv blev et mareridt.

-Jeg følte mig fanget, ubrugelig og ensom, siger Kirsten.

Heldigvis faldt hun over en anden brugbar hjemmeside. Det var en organisation for kvinder i voldelige forhold, som tilbød terapi og juridisk hjælp til kvinder, hvis ægtemænd udsatte dem for psykisk eller fysisk vold. Organisationen Women Scorned hjalp Kirsten ud af sit dårlige ægteskab.

Søn bakkede sin mor op

Sønnen Zak var 19 år, da Kirsten fortalte ham om sine skilsmisseplaner. Han var straks på sin mors side. Aman havde flere gange tvunget sin søn til at holde mund med sin viden om faderens forhold til sin første kone. Zak havde sågar fundet sin far i seng med Zabeen, viste det sig.

Samme aften meddelte Kirsten sin mand, at hun ville gå. At han var en lystløgner, og at hun ikke kunne tåle synet af ham.

-Han kaldte mig frigid og fed, og mente at jeg aldrig ville kunne finde en anden mand, som ville have noget med mig at gøre. Men han havde knust mit hjerte så mange gange, at jeg ikke havde flere tårer tilbage til ham, fortæller Kirsten.

Amans eneste reaktion på Kirstens historie var: Jeg er vel ikke den eneste mand i historien, som er gået tilbage til sin ekskone?

Sponsoreret indhold