Skæbner

Min mand spillede alle vores penge op

28. september 2015 Louise Soegaard
Jacob Ljørring
Christina var i starten så forelsket, at hun ignorerede alle tegn på, noget var galt. Han spillede alle deres penge op. Og han nægtede at lade sig skille, da Christina opdagede, hvor galt det stod til.

I næste nummer af Ude og Hjemme nr 40, fortæller Christina om livet med den mand, som viste sig at være ludoman.

Nyskilt og naiv

Han kunne have været kriminel, og Christina havde været ligeglad. Så betaget var hun af ham, inden det gik op for hende, at han var ludoman. De mødtes kort tid efter Christina var blevet skilt første gang.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

-Jeg var alene med to børn, og jeg troede ikke, at nogen ville have en fraskilt mor som mig. Så da han dukkede op, var jeg solgt. Han var høj og flot, og han gav mig så mange komplimenter. Han kunne have bildt mig hvad som helst ind. I min verden havde han styr på sit liv, og jeg gik ind i det med et håb om, at det skulle vare resten af livet. Han var meget fremme i skoene, og jeg var møg naiv. Jeg havde jo ingen erfaringer med at date, så jeg kunne ikke se, at det gik for hurtigt, fortæller 35-årige Christina Sømoed fra Mern.

Læs også: Min mand havde kone og 6 børn ved siden af

Hvad, hun ikke vidste, var, at hendes nye mand spillede alle sine penge op. Han flyttede ind hos hende i hendes lille lejlighed i Gladsaxe, og Christina blev gravid allerede 4 måneder efter. Det, der startede som en stormende forelskelse, blev hurtigt hverdag. Christinas mave voksede, og det samme gjorde følelsen af, at noget var alvorligt galt. Parrets økonomi hang ikke sammen.

Pengene forsvandt

At de aldrig havde nogen penge, forblev en gåde for hende. De var to voksne mennesker med to faste indtægter, og de boede billigt til leje. Alligevel var der sjældent penge på kontoen, og det var svært for Christina at betale alle regningerne, som var hendes opgave. Hendes mands lunte overfor børnene fra Christinas første forhold blev kortere. Han virkede tit stresset, og da han pludselig mistede sit job som lastbilchauffør på grund af for mange sygedage, mente han, at det nærmere måtte skyldes finanskrisen.

-Jeg tror de sygedage i virkeligheden var dage i spillehaller. Men det anede jeg ikke noget om dengang. Det var først den dag, en pædagog ringede fra min store datters SFO og sagde, at min mand ikke var kommet for at hente hende, det gik op for mig, at noget var helt galt. Jeg arbejdede på fabrik om natten, så han skulle hente børnene. Den dag måtte jeg melde mig syg, fordi jeg ikke kunne få fat i ham. Det viste sig, at han havde siddet på en spillecafé og spillet vores sidste penge op. Jo mere han havde tabt, desto mere desperat var han blevet, og til sidst havde han ikke flere penge. En ludoman tror altid på, at han kan vinde den store gevinst, men der er kun en vinder, og det er ham, som ejer maskinerne, siger Christina.

Eneste udvej var fogeden

Efter den episode havde Christina fået nok. Da det endelig gik op for hende, hvorfor de aldrig havde nogen penge, ville hun skilles. Men hendes mand nægtede at flytte fra deres fælles lejebolig, og Christina kunne ikke se anden udvej end at stoppe med at betale huslejen. Så vidste hun, at de ville blive sat på gaden, og så kunne hun flytte hjem til sine forældre.

Læs også: Marianne drak: flasken kom før børnene

Lovede bod og bedring

Der gik tre måneder, før hun fik et brev om at fogeden ville komme. Da havde Christina pakket sine ting og sine børn og var flyttet hjem til sine forældre. Hun var atter gravid, og derfor gav hun ham en sidste chance. Han lovede at få hjælp fra en gældsrådgiver og gå i behandling for sin ludomani. Men da Christina henvendte sig til samme gældsrådgiver, fordi også hun havde brug for rådgivning, fik hun oplyst , at der ikke længere var noget samarbejde med Christinas mand, fordi han ikke ønskede at følge de råd, han fik. Og den behandling, han lovede at få, blev ikke til andet end et enkelt møde på center for ludomani og en pjece, som han tog med hjem. Det var det. Der skete ikke mere, og Christina måtte indse, at de aldrig kunne bygge en fremtid sammen.

De sædvanlige forklaringer

-Jeg blev sammen med ham, længere end jeg burde. Ludomaner er enormt gode til at skjule, hvad de laver, og jeg var blind af kærlighed. Jeg havde endda arbejdet på en tankstation, hvor der kom folk og spillede oddset hele dagen. Nogle gange spurgte jeg dem, om de ikke troede, at de havde spillet nok. Så fik jeg altid de svar, som ludomaner altid bruger: ”Jeg spiller kun, hvad jeg har råd til at miste, eller: Jeg vandt 20.000 i går, så jeg er stadig i plus, eller: ”Jeg var lidt ved siden af mig selv”, eller ”Jeg har også vundet mange gange”. Når du har hørt det mange gange, ved du, at det er løgn, siger Christina.

Hun nåede at få to drenge med sin eksmand, inden hun gik endeligt fra ham for fem år siden. Når hun ser tilbage, ville hun ønske, at hun havde ventet med at stifte familie med ham, til hun kendte ham bedre.

Læs hele historien på onsdag

Sponsoreret indhold