Skæbner

Min søn ryger hash hver dag

27. september 2016 Morten Nøhr Mortensen
Alex Tran
Inge Sadolin har en søn, der ryger hash hver dag. Han spiller computer natten lang og sover det meste af dagen. I halvandet år har han stort set ikke været i skole. Inge kæmper for at få sønnen på rette spor, men i dag er hun tæt på at opgive
Inge Sadolin aner ikke, hvordan hun skal hjælpe sin 15-årige søn, der ryger hash hver dag. Han har ikke været i skole i snart halvandet år. 
Inge Sadolin aner ikke, hvordan hun skal hjælpe sin 15-årige søn, der ryger hash hver dag. Han har ikke været i skole i snart halvandet år. 

Hvad gør man, når ens 15-årige søn er kommet ud i et misbrug af hash og har trukket sig ind i en skal, så ingen - ikke engang hans egen mor - kan nå ham. Det spørgsmål nærmest trygler 36-årige Inge Sadolin efter at få besvaret.

I dag står hun næsten magtesløs tilbage og kan snart ikke drive drengen i skole. Der har han stort set ikke været i halvandet år. 

LÆS OGSÅ: Jeg forbander dagen han røg hash første gang

- Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre, lød det fra Inge Sadolin, da Ude og Hjemme besøgte hende på Als, hvor hun bor i den lille landsby Holm sammen med sønnen, vi her blot kalder Mads - et opdigtet navn for at beskytte ham.

Røg foran sin mor

Nærmest i desperation insisterede hun forleden på at overvære drengens indtagelse af hash. Hun satte sig med et suk af opgivelse foran ham. Hun forlangte at se det, der altid foregik bag den lukkede dør ind til drengeværelset.

Det var her Mads røg sin hash. Det var her, han ristede sin tobak på et stykke sølvpapir, inden han nulrede de brune klumper ned i tobakken. Og det var her, han rullede det hele til en joint, som han røg helt for sig selv. Den dag fik hans mor lov at se, hvordan han gjorde. 

LÆS OGSÅ: Hashen stjal min ungdom

- Det var virkelig grænseoverskridende.  Men jeg forlangte at se det. Jeg ville så gerne forstå, hvorfor han ryger så meget hash, at han slet ikke kan fungere normalt.  Jeg aner jo ikke, hvad jeg skal gøre, siger hun om drengen. 

I takt med det store problemer med Mads er hun selv havnet i problemer.

Ringede til politiet

- Jeg er sygemeldt, og har været det længe. Jeg er helt kørt ned på grund af det med Mads. Jeg synes, jeg har forsøgt alt. Jeg har snakket utalige gange med de sociale myndigheder, og jeg har endda ringet til politiet. Men intet hjælper. Mads er fuldstændig ligeglad. Han gør, hvad der passer ham. Og jeg har ingen mulighed for at stoppe ham, fortæller Inge. 

LÆS OGSÅ: Så skadelig er hash

Læs hele historien i det nye Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 28. september 2016.

 

Sponsoreret indhold