Skæbner

Min søns morder blev dræbt ved sit bryllup

22. marts 2017 af Carsten Holst
Foto: Gareth Fuller/Polfoto
For kort tid siden fik Ozlem Essizhan at vide, at hendes søns morder selv var blevet myrdet. Drabet fandt sted blot seks dage efter drabsmandens løsladelse. - Hans død er en lettelse, siger Ozlem.

Sorgen, afmagten og fortvivlelsen stod mejslet i ansigterne på ægteparret Ozlem og David Grimason, da de torsdag den 17. juli 2003 fulgte deres lille søn, Alistair, til graven.

Den 2-årige dreng blev dræbt af et vildfarent pistolprojektil, da han sov i sin klapvogn ved siden af sin mor og mormor på en cafe i den tyrkiske by Foca.

Jeg forstår min søsters selvmord: Hendes dagbog gav mig svaret

Tragedien ødelagde fuldstændig tilværelsen for forældrene, der to år efter tragedien blev skilt.

Morder dræbt ved sit eget bryllup

Mens der var hverken lettelse eller forløst hævntørst at spore hos David Grimason, da han for nylig fik at vide, at hans søns drabsmand selv var blevet myrdet, blev nyheden modtaget med glæde og taknemmelighed af drengens mor, Oslem Essizhan, der i dag bor i Tyrkiet.

Den tyrkiske gerningsmand, der for næsten 14 år siden sendte Alistair i graven, blev selv offer for et drab.

Ibi Makienok: Jeg frygtede at dø fra min søn

Seks dage efter, at den 46-årige Daimi Akyuz blev prøveløsladt mange år før tid fra fængslet i Tyrkiet, blev han dræbt af ukendte gerningsmænd.

Han blev snigmyrdet ved sit eget bryllup, da han gik udenfor for at ryge en cigaret med to venner.

Mor er lettet - det er far ikke

– Jeg er lettet over hans død. Jeg vidste, at han var blevet løsladt, og frygtede at støde ind i ham på gaden, siger Ozlem i et eksklusivt interview i sit hjem i Izmir i Tyrkiet.

Men sådan har David Grimason det ikke.

Barnemord kan være opklaret efter 20 år

– Jeg ønsker ikke, at noget menneske skal dø under de omstændigheder. Det er ironisk, at han blev skudt med et våben, som han selv var parat til at bruge mod andre. Men jeg er hverken lettet eller lykkelig. Også en morder er et menneske med familie og venner. Nu skal hans pårørende igennem det samme mareridt, som vi har været udsat for, siger han.

Læs hele historien i det nye Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 22. marts 2017.

Min søns morder blev dræbt

Sponsoreret indhold