Skæbner

Mirakelbaby overlevede imod alle odds

3. juli 2015 Marianne Knudsen
Polfoto
5-årige Alfie vejede kun en 500 gram, da han blev født. Ingen troede, at han ville overleve, men Alfie kæmpede for sit liv, og sidste sommer var han en stolt dreng, der kunne begynde i første klasse.
Alfie winlow

I 2008 fødte Emily Winlow en lille dreng på sygehuset i Norwich i England. Men fødslen, der burde have været en fantastisk oplevelse for både moderen og faderen Dean Cook, endte i dyb fortvivelse. Efter 90 minutters kamp kom lille Alfie til verden - kun 23 uger inden i graviditeten. En normal graviditet varer 40 uger.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kort efter fødslen fortalte Emily dengang, at hun var overbevist om, at de ville miste ham. Oddsene for at den lille baby, som kun vejede 539 gram, ville overleve, var ikke store, og lægerne bad de nybagte forældre om at planlægge en begravelse.

alfie

Hun var blot 16 år og faderen 18, og det var svært nok at være unge forældre.

- Det er traumatisk at se sit barn ligge en kuvøse og ikke vide, om han overlever dagen, fortæller Emily, der havde svært ved at holde modet oppe. Kun når hun så på lille Alfie, fik hun kræfter til ikke at give op.

Og lille Alfie nægtede ligesom sin mor at give op. Til alles overraskelse begyndte han at tage på. Efter fortvivlede uger blev de til glædefulde - for Alfie kæmpede imod alle odds.

Sidste sommer begyndte Alfie i første klasse - og den femårige dreng var et stort smil, da fotografer fulgte ham på hans første skoledag. I fjor, nesten seks år senere, startet Alfie i førsteklasse - og 5-åringen var et eneste stort smil da fotografene fulgte ham til første skoledag.

Iklædt en fin rød skoleuniform og skoletaske på ryggen er Alfie et levende bevis på, at man aldrig skal give op.

alfie
Polfoto

Sponsoreret indhold