Skæbner

Mobbeoffer tabte 32 kilo

5. juli 2016 Nina Sommer
Morten Mejnecke
Udelukkelse i frikvartererne og hånlige bemærkninger var i flere år hverdagskost for Oliver. Som tiden gik, blev maden hans ven, og han endte med at udvikle et misbrug for at dulme de negative følelser. Men en dag ville han ikke mere og tog en stor beslutning om at ændre sit liv.

Klokken ringer ud til frikvarter, og klassen styrter ud ad døren. Nogle spiller fodbold, andre sidder i grupper og spiser frokost, mens de griner og pjatter. Men den løse stemning står i skærende kontrast til Oliver, der ikke ved, hvor han skal gøre af sig selv. Ingen spørger, om han vil være med til fodbold, eller om han vil sidde sammen med dem. I stedet venter han alene på, at dagen igen kan blive overstået, så han kan komme hjem til sin trygge hule på værelset.

LÆS OGSÅ: Mobning sendte 15-årig i døden

– Det værste var frikvartererne, for her blev det tydeligt, at jeg ikke havde nogen venner. Alle havde nogle, de var sammen med, men det havde jeg ikke. Hvis jeg ikke var alene, sad jeg sammen med de voksne, fortæller Oliver Olsen, der i dag er 15 år.

Oliver voksede op sammen med sine forældre i Frederikssund og var i de første år en sund og rask dreng. Men da læsningen blev en fast del i folkeskolen, stod det hurtigt klart, at Oliver var anderledes. Bogstaverne dansede rundt på papiret, og det blev hurtigt konstateret, at han var ordblind. Oliver fik tilbudt hjælp til læsningen, men drillerierne omkring hans besvær med at læse og hans voksende vægt blev hurtigt til decideret mobning.

LÆS OGSÅ: Børneeksem var årsagen til mobning

– Der var en dag, hvor jeg sad i sofaen, og nogle fra klassen kom hen, men i stedet for at snakke med mig sørgede de for, at jeg røg ned i gulvet. De drillede mig også med, at jeg var begyndt at få skæg. Men det værste var nok, at jeg ikke følte, at jeg hørte til nogen steder, fortæller Oliver, der hver dag tog hjem fra skole og fandt trøst i at spise.

LÆS OGSÅ: Min søn blev mobbet ihjel  

LÆS HVORDAN OLIVER OVERVANDT MOBNING OG OVERVÆGT I UDE OG HJEMME, DER UDKOMMER ONSDAG 6. JULI 2016

Sponsoreret indhold