Skæbner

Mobbet fordi jeg er tyk

23. maj 2016 Morten Nøhr Mortensen
SE VIDEO: Niårige Christian er hverken i stand til at løbe eller spille fodbold. Han er alt for tyk, og det ved han så udmærket, for Christian er blevet mobbet så meget med sin store mave, at han har været nødt til at skifte skole.

Niårige Christian er så overvægtig, at han kun i begrænset omfang kan løbe efter en bold. Alligevel var han på en måde med i legen, når klassens drenge i frikvarteret spillede fodbold på Auraskolen i Hjerting ved Esbjerg. Christian var nemlig den elev, som nogle af de andre tyrede boldene efter, mens de skreg af grin.  

Var tit ked af det

- De grinede af min store mave og drillede mig med, at jeg ikke kunne løbe. De sagde, at jeg var en tyk og fed møgunge. Det var ikke rart, og jeg var tit ked af det, når jeg kom hjem fra skole, fortæller Christian, der fik problemer særligt i tredje klasse, da stort set alle de andre drenge blev voldsomt interesseret i fodbold - en sport han pga. sin overvægt ikke kunne deltage i på lige fod med de andre. 

LÆS OGSÅ: Jeg er tyk og smuk

Ude og Hjemme er på besøg hos Christian og hans forældre Rikke og Lars Jytzler i deres hus i Hjerting. Christian er smilende og glad, men når snakken falder på Auraskolen, slår han blikket ned. I dag er Christian ikke længere elev på skolen. Mobningen udviklede sig så voldsomt, at Christian dag for dag blev mere trist.  Til sidst reagerede Lars og Rikke og flyttede ham til Thorstrup Skolen ved Varde.

Tog ham ud af skolen

- Vi var nødt til at rykke ham ud. Vi havde fået en dreng, der var meget ked af det. Han lukkede sig inde, og havde næsten aldrig nogen at lege med. I starten troede vi, at det var almindelige narrestreger, men desværre vidste det sig, at det var grov mobning og endda vold og trusler, der bare fik lov at fortsætte, fortælle Lars Jytzler, der også kan berette om en udsigtsløs kommunikation med ledelsen på Auraskolen. 

LÆS OGSÅ: Tyk mor = tyk datter

Igennem det hårde forløb havde Christian udviklet en løsning på problemet, der bestemt ikke gjorde det hele nemmere for den i forvejen hårdt ramte dreng. Når han kom hjem fra skole isolerede han sig på værelset. Men inden var han lige omkring køleskabet for at proppe sig med mad. Senere gik det i høj grad ud over slikskabet. Det var godt nok låst, men Christian fandt hurtigt ud, hvordan han kunne komme ind til lækkerierne alligevel. 

Læs hele historien, der udkommer i Ude og Hjemme onsdag den 25. maj 2016.

Velkomst-tilbud! Få Ude og Hjemme sendt direkte til døren hver onsdag

Abonnement på Ude og Hjemme

Sponsoreret indhold