Skæbner

Mobning: 12-årig udsat for massivt had og dødstrusler på Instagram

18. august 2015 af Anne Mette Ahlgreen
Foto: Gregers Overvad
Rikke Nielsen lægger mange billeder ud på Instragram og har været udsat for morbid mobning og dødstrusler på det sociale medium. Først da en tidligere realitystjerne støttede hende, greb politiet ind og lukkede hadesiden om den 12-årige pige.

Mobning: Rikke Nielsen er en 12-årig pige fra Randers, der har været ude for modbydelig chikane og mobning på nettet. En oplevelse, som ville gøre enhver forælder magtesløs af frustration.

En ukendt person havde oprettet en hadeside om Rikke på Instagram, som flød over af hadefulde udsagn og detaljerede dødstrusler. Ingen ved, hvem der står bag de mange væmmelige ord og trusler.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Du skal dø. Du ved ikke, hvad jeg kan. Men du finder aldrig ud af, hvem jeg er. Du dør. Jeg kvæler dig. Du skal dø! Jeg gider ikke se på dig mere. Jeg mener det. Jeg stikker dig i maven. Du overlever ikke. Sig farvel til alle snart. Bitch, lød et opslag på profilen 'rikkeerfuckingklam,' det opfordrer til mobning mod 12-årige Rikke Nielsen.

Læs også: Sådan opdager du mobning

Mobning: Følg os hvis du hader Rikke. Hun skal dø!

- Følg os kun hvis du hader Rikke.... Så kan hun se hvor mange der hader hende... Så vi kan få hende til at dø.... Bitch,' står der indledningsvis på Instagram-profilen..

I et andet opslag stod der:

- Du er klam. Indse det nu bare! Du er grim og dum...og ingen vil have sådan en som dig. Dine forældre kan heller ikke lide dig, og det er jeg sikker på...Du er så grim...Føj...Dø med dig...

Rikke blev naturligt nok utroligt bange og kunne slet ikke forstå, hvad der kunne få nogen til at hade hende så meget.

- Hvorfor skulle jeg have dødstrusler? Pludselig var jeg bare en bitch, der skulle dræbes. Jeg blev simpelthen så bange, og jeg begyndte at tænke på, om de vidste, hvor jeg boede, og om de ville komme hjem til mig, fortæller Rikke Nielsen.

Hade-kampagne påvirkede familien

Hele Rikkes familie blev påvirket af den grimme oplevelse:

- Jeg har jo set, hvad det har gjort ved min datter. Det har ramt hendes selvværd. Når man er 12 år, tror man jo, at alle vil en det godt. Og så sker sådan noget her. Og tilmed noet, vi ikke kan få lukket ordentligt, fordi politiet har opgivet at spore personen bag truslerne. Så det kan jo desværre ske igen, siger Rikkes mor, Hanne Nielsen.

Rikke er lige begyndt i 6. klasse på en ny skole. Den gamle skole lukkede, men Rikke havde heller ikke lyst til at komme tilbage til sin gamle skole, for hun ved ikke, om det kan være kammerater fra den gamle, der har lagt hende for had. Og det er måske sket på grund af misundelse.

Læs også: Mobning: De blev stjerner trods mobning

Jalouxi kan være årsag til mobning

Rikke havde nemlig succes med sin Instagram-profil. Hun havde over 2000 følgere, der fulgte med i hendes hverdag via de billeder, hun hyppigt lagde ud. Hun opførte sig som enhver anden ung, der som ikke er genert, og som er dygtig til at tage fotos og lægge dem ud, som andre synes er flotte og interessante.

Men nogen har sandsynligvis ikke kunnet tage, at Rikke stak næsen frem og fik opmærksomhed for det. Paradoksalt nok har Randers-pigen fået mange flere følgere, siden politiet lukkede hade-siden. Der er nu flere end 9000, der følger med i Rikkes liv.

Kendte rasede mod mobning og fik siden lukket

Selv om Rikkes forældre kontaktede politiet, opgav politiet hurtigt at finde frem til gerningsmanden. Først da den tidligere realitystjerne Mascha Vang og andre kendte gik ud med offentlig støtte til Rikke på Facebook og iværksatte en mod-kampagne, satte det skub i processen med at få hadesiden lukket.

- Hvorfor tager I ikke vare på jeres børn, giver dem kærlighed og tryghed? Børn fra en sund familie ønsker ikke andre så ondt. Jeg ville ikke kunne bære, hvis min datter var skyld i et andet barn gik i seng med mavepine, over noget MIN datter havde gjort mod hende. Det ville være mit livs største falliterklæring, skriver Mascha Vang om internet-hetzen mod Rikke Nielsen i et blogindlæg.

Læs også: Sådan tackler du mobning

Sponsoreret indhold