Skæbner

Mor bed tungen af sin overfaldsmand

6. februar 2015 af Makn
ITV
Adele Barber bed tungen af sin overfaldsmand og beholdte den i sin mund for at sikre DNA-bevis, så han kunne blive fanget og dømt for sin gerning.
Adele Barber

På vej hjem fra en lægeaftale en sen januardag sidste år stødte en mand tilfældigt ind i 29-årige Adele Barbar fra Dunstable i det østlige England. Først tænke den unge mor, at det var kluntet af ham og gik videre på fortorvet. Men da den fremmede mand pludselig vendte rundt og tog fat i hendes arm, gik alvoren op for hende. Overfaldsmanden skubbede hende ind i en gyde og forsøgte at presse sin tunge ind i hendes mund, hvilket fik Adele til at bide hårdt i den, så et stykke røg af.

Læs også: Gratis at slå Nanna til blods

Tidligere voldtaget

- Selv om jeg gjorde ham ondt, virkede det nærmest som om, at han nød det og blev mere opstemt af det. Da vidste jeg, at der var noget galt, og jeg tænkte kun på at sikre mig DNA-beviser, så han kunne blive dømt for det, har Adele Barber fortalt for første gang i tv-programmet This Morning på ITV.

For Adele var det vigtigt, at overfaldsmanden blev fundet, fordi hun ti år tidligere blev voldtaget uden, at der var nok beviser til at dømme gerningsmanden. Derfor var hun så fast besluttet på, at denne overfaldsmand ikke skulle slippe for sin ugerning.

Hun fik ham til sidst skubbet af sig og løb så hurtigt hun kunne halvanden kilometer hjem - stadig med hans tunge i sin mund. Da hun kom hjem, ringede hun til politiet, som bad hende om at putte tungestykket i en steril skål, indtil betjentene nåede frem.

Læs også: Voldtaget og banket af kæresten

Psykisk syg

Overfaldsmanden var væk, men to måneder senere kunne politiet anholde ham på grund af et match med Adeles DNA-bevis. Overfaldsmanden var en 28-årig psykisk syg mand, der tidigere havde været indlagt på et psykiatrisk hospital. Her havde det kvindelige personale været udsat for seksuelle kommentarer, ligesom han også havde fortalt om sine perverse fantasier.

I retten blev den 28-årige dømt for overfaldet på Adele samt et overfald på en 55-årig kvinde, som han var stødt ind i lige før overfaldet på Adele. Dommeren kommenterede i retten Adeles modige indsats og den risiko, hun løb, da hun bed tungen af manden - hvilket satte tankerne i gang hos den unge kvinde.

For overfaldet kunne have haft et andet og farligere udfald. I dag er Adele mærket af episoden og har været nødt til at opgive studierne til jordemoder. Hun er også bange for at færdes alene udenfor.

Alligevel håber hun, at den 28-årige nu kan få den rigtige behandling for sin psykiske sygdom og senere komme ud igen.

Overfaldsmanden fik en behandlingsdom på ubestemt tid.

Sponsoreret indhold