Skæbner

Mor er jeg et monster

12. maj 2015 Morten Nøhr Mortensen
Kristian kunne ikke forstå, hvorfor folk sådan kikkede på ham, når han var med sin mor i byen. Nogen gik langt udenom ham. Andre grinede og pegede fingre. Mor, synes de, at jeg er et monster, spurgte han en dag.

Tina Bojesen havde fået nok. Hendes 10-årige søn Kristian var blevet mobbet i fuld offentlighed i Kvickly i Holstebro. To drenge havde grinet af ham og kaldt ham en mongol. Men Kristian er en normalt begavet dreng, der dog lider af sygdomme tourettes syndrom, der resulterer i tics og ufrivillige bevægelser. Særligt når han kommer under pres. Og det gjorde han i Kvickly, hvor de to drenge stod og pegede på ham, mens de grinede højlydt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og nu havde Tina Bojesen fået nok. Ikke pga de to drenge, der lo ad hendes handicappede dreng. Men mere pga deres mor, der gik i flæsket på hende, da hun forsøgte at få de to jævnaldrende drenge til at forstå sagens alvor.

- Du skal overhovedet ikke tale til mine børn. Hvis du ikke kan tåle mosten, må du jo holde mongolbarnet hjemme, lød det fra moren.

Det var denne mor, der satte noget i gang i Tina.

- Jeg gjorde ikke noget nede i Kvickly. Det var jeg simpelhen for rystet til. Og jeg havde jo også Kristian og tage mig af. Han var helt fra den. Men da jeg kom hjem, der skrev jeg et brev til denne mor. Alle de ting, jeg ikke fik sagt i Kvickly, forklarer Tina.

Og det gav resultat. Da hun offentliggjorde brevet på sin facebook-profil, spredte det sig med lynes hast. Og fik ganske mange til at reagere. Over 60.000 gange blev brevet delt.

Læs hele historien om Kristian i denne uges Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 13. maj.

Sponsoreret indhold