Skæbner

Mor knivdræbte 9-årig: Kunne tragedie være undgået?

17. juni 2016 Anne Kristensen
Den 27-årige mor fra Bindslev, som i onsdags dræbte sin datter og forsøgte selvmord, var få dage inden blevet udskrevet fra psykiatrisk afdeling.

En forfærdelig familietragedie fandt onsdag aften sted i den lille by Bindslev i Nordjylland, da en 27-årig mor dræbte sin 9-årige datter ved at stikke hende i halsen med en filetkniv, mens hun sov.

Herefter forsøgte moderen også at tage sit eget liv ved at skære sig i håndleddet. Hun lykkedes ikke med sit selvmordsforsøg og er meldt uden for livsfare.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lines sorg: Far slog mor ihjel

Det hele skete, mens faderen var ude for at lufte hunden, og sønnen, der er i børnehavealderen, sov i et rum ved siden af. Der er ifølge politiet ikke noget, der tyder på, at hun også forsøgte at slå sin søn ihjel.

Far fik foruroligende opkald

Faderen skyndte sig hjem fra sin gåtur med hunden, da han fik et yderst foruroligende opkald fra moderen, som sagde, at hun elskede ham, men at hun og datteren måske ikke ville være i live, når han kom hjem.

Da han kom hjem, blev han mødt af blodspor i gangen. I køkkenet fandt han moderen siddende med blødende håndled, og da han løb op på villaens førstesal, så han sin datter ligge og forbløde.

Dræbte hun virkelig sin mor

Pigen var stadig i live, da ambulancen kom, men hendes liv stod ikke til at redde. Moderen blev også bragt til hospitalet med en ambulance, og undervejs udbrød hun ifølge politirapporten flere gange: Nej, det er ikke sket det her!

Kunne drabet være undgået?

Spørgsmålet, mange stiller sig i dagene efter, er, om den tragiske hændelse kunne være undgået.

Moderen var nemlig så sent som om mandagen inden drabet blevet udskrevet fra psykiatrisk afdeling, hvor hun dagen forinden selv havde ladet sig indlægge, efter at hun i marts fik konstateret en psykose og på det seneste havde haft ’grimme tanker’.

Politiets anklage - hun slog sit barn ihjel

Den psykiatriske afdeling i Brønderslev mente dog angiveligt ikke, at man ikke kunne gøre mere for moderen, og henviste hende i stedet til egen læge, hvor hun først fik en tid den 21. juni.

Alt dette kom frem under torsdagens grundlovsforhør.

Vil undersøge forløbet omkring moderens udskrivelse

BT talte torsdag med Jan Maintz, der er lægefaglig direktør i Region Nordjylland.

Han kalder hændelsen ’dybt tragisk’ og siger, at man nu vil undersøge de nærmere omstændigheder omkring moderens udskrivelse fra den psykiatriske afdeling.

Død af overdosis - dagplejemor anklaget for mord

- I sådan en situation gør vi det, at vi iværksætter en undersøgelse og analyse, hvilket vi har gjort i formiddag med henblik på at se, om det forløb, som patienten har haft hos os, har været tilfredsstillende. Vi forsøger ikke at afvise nogle patienter overhovedet. Så det er bestemt vores holdning, at vi ikke ønsker at afvise nogle patienter, der har brug for behandling. Men vi kan jo heller ikke holde folk tilbage mod deres ønske, siger han til avisen.

Her sker de fleste babyulykker:

Her sker de fleste babyulykker

Sponsoreret indhold