Skæbner

Mor og baby overlevede fem dage i junglen efter flystyrt

26. juni 2015 af Morten Nøhr Mortensen
Scanpix
En 18-årig mor og hendes kun et år gamle baby har været ekstremt heldige. Ikke blot overlevede de et flystyrt, men også fem dage i den ubarmhjertige columbianske jungle. Læs om den dramatiske redning her.
Redningsfolk beskriver det som et mirakel, at mor og barn overlevede. Her er det en Røde Kors-medarbejder, der har fået babyen i sikkerhed.  
Redningsfolk beskriver det som et mirakel, at mor og barn overlevede. Her er det en Røde Kors-medarbejder, der har fået babyen i sikkerhed.  

- Det er et stort mirakel.

Sådan beskriver chefen for Colombias Luftvåben, oberst Carrascal, den redningsaktion, der endte med at trække en ung mor og hendes et år gamle barn nogenlunde helskindet ud af den columbianske jungle.  Overfor BBC har obersten forklaret, hvor dramatisk det hele gik for sig, da et to-personers privatfly med moren og barnet som eneste passagerer pludselige forsvandt for radaren over den vilde jungle i provinsen Choco i den vestlige del af landet. Særligt hæfter han sig ved, at barnet klarede de hårde strabadser. 

Fik ingen mén

- Det må være hans mors gejst, der har giver ham styrke til at overleve, siger oberts Carrascal om den 1-årige Yudier Moreno, der overlevede styrt og ophold i junglen uden fysiske mén.

LÆS OGSÅ: Fundet i en vejside. Nu bor Maria i en ny familie

Hans mor, Maria Nelly Murillo, var udmattet og havde flere brandsår, da hun i går blev opdaget af en redningshelikopter. 

Døren stod åben

Vejen til redningen var dramatisk. Først efter to dages søgning i den tætte jungle fandt et redningshold flyet. Man konstaterer hurtigt, at flyets pilot var omkommet i styrtet, og der havde tydeligvis været ild i flyet. På det tidspungt var redningsholdet ikke klar over, at der havde været passagerer om bord. De undrede sig dog over, at døren til flyet stod åben. 

Moren efterlod spor

Kort tid efter fandt medlemmer af redningsholdet dog kokosnødskaller tæt ved flyet og en efterladt sandal lå lidt længere væk. Efter at have været i kontakt med lokale i byen Nuqui, stod det klart for redningsholdet, at Maria Nelly Murillo og hendes søn havde været om bord og tilsyneladende havde overlevet styrtet. Længere inde i junglen fandt de også drengens fødselsattest, som moren havde lagt som et spor.

LÆS OGSÅ: 3-årige Karina overlevede 11 dage i ødemarken

Der skulle dog gå endnu tre dage med intens eftersøgning, inden de fik lokaliseret mor og barn. Maria Nelly Murillo fortalte til redningsfolkene, at flyet brød i brand efter styrtet, og det var lykkedes hende at sparke døren op. Hun havde grebet sin søn og løbet ind i junglen af frygt for at flyet skulle eksplodere. Hun havde senere hørt, at der blev kaldt på hende via megafoner fra helikoptere og hun besluttede sig for at vende om og gå tilbage til flyet. Hun var således kun 500 meter fra flyet, da hun blev fundet. 

Mor og barn blev straks fløjet til hospitalet i Choco, hvor hun er blevet behandlet for sine brandsår.

Overlevede flystyrt

 

 

 

Sponsoreret indhold