Skæbner

Mor til to fik kræft: Nu har hun indsamlet en mio. til forskning

29. marts 2017 af Maria Rundgren Zaitzewsky. Foto: Tobias Andersson
For seks år siden kæmpede Louise med at blive mor. Da drømmen endelig gik i opfyldelse, blev hun ramt af en ondartet hjernetumor, og hele hendes liv ramlede sammen. Men hun fik i den grad hevet sig op igen.

Da Louise Gustafsson og hendes mand, Andreas, i 2004 bestemte sig for at prøve at blive forældre, fik de at vide, at IVF-behandling, altså reagensglasbehandling, ville blive nødvendig, fordi både hun og ægtemanden havde fertilitetsproblemer.

Styrk din fertilitet - 10 gode råd

Det tog dem seks år, 11 reagensglasforsøg, 12 psykologsamtaler, to aborter og 120.000 kroner. Lange år med venten, gru, bristede håb og mange trøstesløse tårer.

Endelig gravid

Men i december 2008 blev datteren Astrid født, og i 2010 kom barn nummer to, datteren Edith, til verden. Men så skete der noget, ingen kunne have forudset.

En dag stod Louise i køkkenet og stegte kylling, da hun pludselig følte sig meget svimmel.

Mor til fire vil ikke behandles for kræft: Diæt skal redde mig

– Mine sanser blev pludselig sløvede, en meget underlig følelse. Synet forsvandt på det ene øje, og jeg sank sammen på gulvet. Børnene blev bange, fordi de forstod, at der var noget galt, men jeg fik Astrid til at hente telefonen, så jeg kunne ringe efter Andreas. Vi tog direkte på skadestuen, siger Louise.

Fandt en hjernetumor

Hun blev røntgenfotograferet, og en skygge på billedet viste en hjernetumor, men den var lille og afgrænset.

Lægerne var optimistiske. Det skulle nok gå godt. Den sad på synsnerven, og der var en risiko for, at Louise kunne blive blind.

Shannen Doherty færdig med kemo: Sådan har hun det nu

Operationen gik godt, og hun fik at vide, at tumoren efter den første biopsi så ud til at være godartet. Men ugen efter fik hun et foruroligende opkald.

Forkert biopsiresultat

Hendes læge var ikke tilfreds og ville gerne se hende. Det viste sig, at tumoren var grad 3 og sandsynligvis uhelbredelig. Det første biopsiresultat havde været forkert.

Hun blev sat i hård strålebehandling i 30 dage og fik derefter kemoterapi i et år. Tumoren er ikke kommet igen, men angsten lurer i hende op til hver kontrol.

Sarahs søn ville ikke ammes: Det reddede hendes liv

Louise har dog lært at håndtere de negative tankemønstre.

– Selvfølgelig falder jeg i en gang imellem og har sorte tanker. Men jeg kæmper for ikke at havne i en angstspiral. De gode tanker er blevet stærkere. Jeg var pessimist i 32 år, så det er klart, at jeg må øve mig på at tænke positivt, siger Louise.

Har indsamlet en mio. til kræftforskning

Meget passende fik hun siden idéen til Go Life-armbåndet, som er en opfordring til at være lykkelig, at turde at tro på livet.

Sådan opdager du brystkræft: Billede går verden rundt

Med hjælp fra venner fik hun lavet 200 armbånd, som hurtigt blev solgt for 100 kroner stykket, og hun har i dag indsamlet over en million kroner, som hun har givet til cancerforskning.

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 29. marts, kan du læse hele Louises historie.

Her kan du se nogle billeder af Louise og hendes familie:

Louise fik en hjernetumor

Sponsoreret indhold