Skæbner

Mor til Sigurd Barrett: Jeg gav dig væk af kærlighed

13. december 2016 Nina Sommer
Foto: Morten Mejnecke
Som 21-årig var Lisbeth nødt til at give sin søn, Sigurd Barrett, fra sig, og i de efterfølgende år prøvede hun at skubbe sorgen og tankerne væk. Men 23 år efter, at hendes barn blev fjernet fra hende på fødestuen, modtog hun et brev, der skulle forandre hendes liv.
Sigurd Barrett blev bortadopteret som spæd

Sigurd Barrett blev givet væk af kærlighed

Håndfladerne er svedige, da Københavns Hovedbanegård kommer til syne fra togets vindue. Turen fra Aarhus er fløjet afsted, for tanken om, hvad der venter, når han træder ud af toget, har fyldt hans hoved hele vejen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Toget bremser ned. Folk stimler sammen, og da han i den tætte menneskemængde bevæger sig frem mod rulletrappen, er han ikke i tvivl, da øjnene fæstner sig på damen i den store poncho. Hun smiler. Han smiler tilbage.

Mor og datter genforenet efter 82 år

Største dag i mit liv

– Selv om jeg aldrig havde set hende, genkendte jeg hende med det samme. Det var en blanding af noget ukendt og velkendt på samme tid, og jeg vil mene, at den dag foran rulletrappen var den største dag i mit liv, fortæller den nu 49-årige Sigurd Barrett.

Han er kendt som den altid smilende entertainer fra blandt andet Sigurds Bjørnetime, der har fået smilet frem på mange børns læber.

4-årig bortført - se den rørende genforening med forældrene

Sigurds egen start på livet var anderledes end de flestes.

Hjerteskærende beslutning

Som 21-årig blev hans mor, Lisbeth Skovgaard, gravid. Hun var stormende forelsket, men nyheden om det kommende barn blev ikke modtaget med smil fra hverken kæresten eller hendes forældre.

I en tid hvor aborten endnu ikke var frigivet, stod den unge pige i sit livs dilemma: Skulle hun beholde barnet og miste alt andet, eller skulle hun give sit barn væk?

Mor og søn genforenet efter 18 år - nu er de kærester

Med hovedet bøjet og med konstante tårer i øjnene gik unge Lisbeth rundt i de københavnske gader for at overveje det svære valg. Til sidst tog hun en beslutning. Hendes barn skulle leve, men det skulle være med andre forældre.

Lisbeth nåede aldrig at se sin nyfødte søn, og da han blev kørt væk den dag på hospitalet, regnede hun med, at hun aldrig ville se ham igen. Sådan skulle det ikke gå.

Læs resten af den rørende historie i det nye Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 14. december 2016.

Her kan du se nogle skønne billeder af Sigurd Barrett og hans mor - samt af Sigurd som barn:

Sigurd Barrett genforenet med sin mor

Sponsoreret indhold