Skæbner

Mormor fødte sit eget barnebarn

8. december 2016 Marianne Knudsen
Screenshot
44-årige Julie Bradford fra Wales er mor til sit eget barnebarn. Da hendes egen datter blev ramt af kræft, tilbød hun nemlig at være rugemor for hende.
Julie var rugemor for sin datter Jessica

21-årige Jessica Bradford fra Rhymney i Wales fik et stort ønske om at blive mor opfyldt for nylig. Men det var ikke hende selv, der fødte sin lille søn, men derimod hendes egen mor, 44-årige Julie Bradford.

- Min mand og jeg er de stolteste forældre, skrev Jessica kort efter fødslen på sin Facebookvæg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Rugemor for sit eget barnebarn

Ødelagt af kemo

Som 18-årig fik Jessica konstateret livmoderhalskræft og gjorde dermed den unge kvindes drøm om at blive mor på et tidspunkt umulig. For kræften udviklede sig så hurtigt, at lægerne måtte fortælle hende, at hun aldrig ville kunne blive gravid. Heldigvis lykkedes det dem dog at redde 21 æg fra Jessicas æggestokke, inden hun begyndte at få kemobehandling.

10 æg overlevede, blev befrugtet af Jessicas mand og frosset ned. Dermed var det en mulighed for parret at få børn i fremtiden, såfremt de kunne finde en rugemor.

Læs også: Søger dansk rugemor

I første forsøg

Og her trådte Julie så til i foråret. Under sin datters kemobehandling havde hun set magtesløs til og ikke følt, at hun kunne gøre noget som helst. Men det kunne hun nu, indså hun. Det var derfor helt naturligt for hende at tilbyde sin datter og svigersøn at være rugemor for dem.

Julie, der nu er 45 år, fik indført et befrugtet æg, og det lykkedes i første forsøg at gøre hende gravid. Den 2. december fødte hun så sit eget barnebarn. En sund og rask dreng, der har fået navnet Jack.

Sponsoreret indhold