Skæbner

Når jeg spiller fodbold, tænker jeg ikke på mit misbrug

8. august 2019 Af Nadja Dam Jensen, redigeret af redaktionen, foto Dan Mariegaard
René Hansen kæmper med et misbrug, men når han sammen med gutterne på fodboldholdet trækker i fodboldtøjet, så får bekymringerne en pause, og i stedet opstår glæden ved at gøre noget, han er god til

Som 26-årig blev René Hansen næsten slået ihjel af en overdosis. Men det fik ham ikke til at kvitte stofferne, og her 12 år senere kæmper han stadig med sit misbrug.

Men sammen med en kammerat fra 12-trinsfællesskabet for stofmisbrugere fandt René et helle og et frirum. Nemlig fodbolden.

Sammen dannede de Ombold-holdet FCA. Ombold er en organisation, der giver socialt udsatte mulighed for at deltage i et fællesskab, hvor de mødes og spiller fodbold med ligesindede.

I videoen øverst i artiklen kan du møde René og to af hans fodboldkammerater, der fortæller om hvad Ombold-holdet har gjort for deres situation

LÆS OGSÅ: Anita var hjemløs i 14 år: Jeg havde kun mig selv

Sammenholdet

”Grunden til, at jeg synes, Ombold er fedt, er sammenholdet med gutterne. Man er sammen om noget, og man prøver at opnå noget sammen. Og så kan jeg få lov at gøre noget, jeg er god til,” fortæller René og fortsætter:

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en svær periode her den sidste tid, men så kan jeg komme afsted med drengene, når vi er ude og spille stævner. Og i de timer det foregår, så skal jeg ikke tænke på det, der foregår derhjemme.”

Selv om det har været et stort arbejde og ansvar at få holdet op at køre, glæder det René, at andre misbrugere får noget ud af det. Noget af det, der giver René allermest glæde, er at kunne hjælpe andre.

Når de er trukket i fodboldtøjet, ligner de ethvert andet fodboldhold. Det er ikke til at se, at hver enkelt spiller på et tidspunkt har været hjemløs, eller at nogle stadig er det.

Sponsoreret indhold