Når livet gør ondt

13-årige Amanda fik tæsk

4. maj 2009 af Mikkel milsgaard. Foto: Morten Mejnecke
Amanda Mikkelsen vil aldrig glemme mødet med en pigebande fra Fredericia.

Den 14. februar er en dag, som 13-årige Amanda Mikkelsen fra Fredericia aldrig vil glemme.

Dét, der skete den aften klokken cirka 20.30, havde hun længe frygtet ville ske, men alligevel kom det som et chok, da hun pludselig lå på jorden sammenkrøllet i smerte, mens slag og spark haglede ned over hende.

Egentlig skulle hun bare mødes med en 15-årig dreng sammen med sin jævnaldrende fætter, Rune Skovby, men samme aften dukkede en gruppe piger op, som er kendt for at skabe skræk og rædsel blandt byens unge i Fredericia.

- Da jeg så pigerne, vidste jeg godt, hvad der skulle ske. Der findes én pige i gruppen, som bestemmer det hele, og som fortæller de andre, hvem de skal slå, mens hun selv kigger på - og hun var også med den aften. Men jeg havde også hørt rygter om, at de var ude efter mig, fortæller Amanda.

Lidt derfra stod Amandas fætter Rune. Han kunne ikke forstå, at det kunne være rigtigt, hvad han så.
- Først tænkte jeg, at jeg måtte gøre noget og forsøge at stoppe det - men så var det jo bare gået ud over mig. Jeg kunne se, at han slog hende hårdt flere gange, og pigerne slog og sparkede igen og igen. Bagefter har jeg haft meget dårlig samvittighed over, at jeg ikke gjorde noget mere for at hjælpe Amanda - løb efter hjælp eller noget - men jeg kunne ikke, fortæller Rune Skovby.

Siden overfaldet isolerede Amanda sig ifølge hendes mor, Louise Mikkelsen, mere og mere på sit eget værelse. I dag er Amanda begyndt i 7. klasse på Tranebjerg Skole på Samsø, hvor hun også er tilknyttet et behandlingstilbud for unge piger, som både får psykologisk og socialpædagogisk støtte til at bearbejde nogle voldsomme oplevelser i deres liv.

Maibritt Skovby, som er moster til Amanda og mor til Rune, har desuden oprettet en facebook-gruppe, hvor forældre til teenagere kan udveksle lignende erfaringer. Gruppen hedder: Forældrenetværk - for os som har ret unge teenagere i huset.

Efter overfaldet har den 15-årige dreng og en anden 15-årig erkendt sig skyldige i overfaldet over for politiet.

[email protected]

Sponsoreret indhold