Når livet gør ondt

14-årig skolepige myrdet

2. oktober 2014 af Mikkel Milsgaard, Foto: Polfoto
Tirsdag aften den 30. september blev liget af den blot 14-årige skolepige Alice Gross fundet i en bi-flod til Themsen i det vestlige London. Nu jagter politiet gerningsmanden.


Tirsdag aften den 30. september blev liget af den blot 14-årige skolepige Alice Gross fundet i en bi-flod til Themsen i det vestlige London. Alice forsvandt under en spadseretur den 28. august, og Scotland Yard har siden efterforsket sagen med alle tilgængelige ressourcer.

LÆS OGSÅ: Er bedstemor morderen?

Politiets teknikere arbejder på findestedet.

Sko og skoletaske fundet

Kort efter fundet af liget, som lå i floden tæt ved det sted, hvor Alice Gross' sko og skoletaske var fundet 28 dage tidligere, meddelte britisk politi, at man nu betragter sagen som en mordefterforskning. Navnet på en mulig gerningsmand blev også offentliggjort. Der er tale om den 41-årige lettiske indvandrer Arnis Zalkalns, der selv har været som sunket i jorden siden én uge efter pigens forsvinden.

LÆS OGSÅ: Maja myrdet som straf

Prøver at forstå

Sent onsdag aften blev liget endelig identificeret, og forældrene, Rosalind Hodgkiss og Jose Gross, modtog naturligvis beskeden med stor forfærdelse.

- Vi kæmper for at finde os selv - og vi prøver at forstå, hvorfor nogen ville gøre skade på vores Alice, udtalte de kortfattet i går til de engelske medier.


Rosalind Hodgkiss og Jose Gross.

Arnis Zalkalns er nu eftersøgt i hele Europa. Han er tidligere dømt for mord. I Letland blev han i 1998 idømt otte års fængsel for drabet på sin kone. Efter udstået straf drog han i 2007 til Storbritannien, hvor han fik job som bygningsarbejder. Ud fra vidneudsagn og hans normale adfærdsmønster er det politiets teori, at Zalkalns mødte Alice under hendes spadseretur på dagen, hvor hun forsvandt. Zalkalns er bl.a. interessant, fordi han i 2009 kortvarigt var anholdt og sigtet i en sag om et seksuelt motiveret overfald mod en teenager i Ealing i det vestlige London. Han blev dog aldrig dømt i sagen.

LÆS OGSÅ: Min far blev myrdet

Aris Zalkalns

Tynget ned i flodbunden

Politiet har nu sikret DNA-spor fra Zalkalns lejlighed, som kan sammenlignes med eventuelle fund på liget. Allerede tre uger tidligere havde man gennemsøgt området, hvor Alice blev fundet, men hun lå tynget ned i dyndet på flodbunden med noget tungt materiale, og det var derfor først, da et særligt eftersøgningshold gik grundigere til værks, at sandheden om Alice skæbne kom frem i lyset.

- Vi er slået helt ud af den seneste udvikling, og vi har svært ved at fatte, at vores søde og smukke datter er blevet offer i en forfærdelig forbrydelse, skriver forældrene i en pressemeddelelse til medierne.

LÆS OGSÅ: Myrdet af sin lillebror

En sjov makker

- Alice var en kærlig og meget elsket datter og søster, en energisk, livgivende gnist - en smuk pige fra inderst til yderst. Et sjov makker, en loyal ven - både lidenskabelig og medfølende - og talentfuld med en stor og lys fremtid foran sig. Hun bragte så meget glæde og fornøjelse til vores familie og alle de mennesker, som kendte hende.

- Dette er en personlig og privat tragedie, som vi ønsker at få lov til at beskæftige os med på denne måde, snarere end at frygte nogen enkeltperson eller gruppe vil bruge det til at fremme en politisk dagsorden. Nu er det tid til at sørge - og ikke til at skabe vrede eller beskyldninger, slutter de.

Sponsoreret indhold