Når livet gør ondt

16 år og hjemløs

6. marts 2009 af Søren Johannesen. Foto: Jacob Ljørring
Mia har mistet mor, baby og kæreste:

16-årige Mia Hoffmann Nielsen har haft et barskt liv. For fire år siden døde hendes mor. Hun har ingen uddannelse og intet job. Den lille pige, Freya, hun fødte i november, er blevet tvangsfjernet. Og da kæresten i sidste uge smed hende ud, ramte Mia bunden. Det eneste, Slagelse Kommune kunne tilbyde, var en seng på et hjem for hjemløse.

- Det turde jeg bare ikke. Jeg er kun 16 år. Jeg ved ikke, hvad de gør ved mig sådan et sted, siger Mia. For ikke at måtte sove på gaden, tog hun den lange vej til Randers, hvor hendes far Ivan Hoffmann, 47, bor med hendes lillebror Mads på seks.
- Jeg overvejede også bare at hoppe ud foran et tog, siger Mia.
Selvmordstankerne har hun haft helt tilbage fra dengang, hendes elskede mor, Merethe Nielsen, døde af leukæmi. Hun blev kun 38 år. Det var den 13. oktober, 2005. Mia var 13 år.

Hurtigt faldt Mias verden helt fra hinanden. Hun begyndte at pjække, gik til fest hver weekend og drak og røg. Hun ragede uklar med sin far i en sådan grad, at myndighederne flere gange måtte tilkaldes.
I fjor flyttede familien til Randers, men Mia ville ikke med. For da havde hun fundet en kæreste, som havde gjort hende gravid. Det unge par flyttede sammen i en lejlighed i Slagelse.

Den 17. november fødte Mia lille Freya. Men drømmen om at skabe en familie krakelerede hurtigt, da de kom hjem med deres lille datter. Allerede efter et par uger vurderede myndighederne, at det unge pars problemer var så massive, at de simpelthen ikke var i stand til at tage sig af deres lille nyfødte. Da kommunen i sidste uge meddelte, at Freya skal i plejefamilie, kom Mia og kæresten sådan op at skændes, at han til sidst smed Mia på gaden.

-Det eneste gode, der er sket, siden jeg mistede min mor, var, da jeg fødte Freya. Nu har jeg mistet hende også. Det kan faktisk ikke blive værre, lyder det trist fra den 16-årige mor, som nu har besluttet at tage en uddannelse, så hun måske, på sigt, kan få sin lille datter tilbage.

Sponsoreret indhold