Når livet gør ondt

3-årig dreng reddet af sin hund

7. maj 2014 af Søren Johannesen, foto: videograb fra WCCO
Der eksisterer et helt særligt bånd mellem 3-årige Carson Urness og hans hund Cooper. Da Carson mandag aften blev væk fra sine forældre i et øde område af staten North Dakota i USA, blev Cooper hos ham og beskyttede ham mod regn og kulde. Et massivt eftersøgningshold var netop ved at afblæse eftersøgningen efter syv timer på grund af vejret, da en brandmand fik øje på noget i det fjerne. Hunden Cooper havde lagt sig ovenpå Carson for at holde ham varm.
3-årige Carson blev genforenet med sin familie. Hunden Cooper havde holdt ham varm i stormen.
3-årige Carson blev genforenet med sin familie. Hunden Cooper havde holdt ham varm i stormen.

Courtney Urness stivnede og fik en mærkelig fornemmelse. Der var noget galt. Der var alt, alt for stille på familiens gård i de øde egne nær Cooperstown i Nord Dakota, USA. Normalt kunne hun altid høre familiens hund, Cooper, en blanding af golden retriever og schæferhund, og ikke mindst sønnen Carson på 3 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Reddet af sin storesøster

Det var mandag aften. Carson var gået udenfor for at lege. Men nu nærmede klokken sig 19.30, og Courtney tænkte, at den lille fyr da snart måtte komme ind - han måtte jo være sulten.

Som sunket i jorden

Hun kaldte på sin søn og lyttede. Der var alt, alt for stille. Så begyndte hjertet at hamre i hendes bryst, og hun løb ud og begyndte at lede.

Både Carson og Cooper var som sunket i jorden.

Mens hendes mand, Carsons far, Brock Urness, ledte videre og råbte på Carson, ringede Courtney til alarmcentralen.

- Jeg var rimelig meget fra den. Ja, det var hårdt, erkender den hårdt prøvede mor overfor tv-stationen WDAY6.

200 frivillige eftersøgere

I løbet af ingen tid blev et enormt eftersøgningshold spredt ud i området. 200 mennesker meldte sig, nogle kom kørende fra byer 30 kilometer væk.

LÆS OGSÅ: Pige reddet af taknemmelig kat

- Vi havde ATV'er (firehjulede motorcykler, red.), heste og massevis af frivillige. Selv naboer, forretningsdrivende og bankfolk meldte sig for at hjælpe, fortæller den lokale sherif, Robert Hook, til Valley News Live.

Helikoptere summede i luften, mens eftersøgningsholdet begyndte at scanne det enorme område. Mørket var ved at falde på.

Regn, kulde og mørke

- Jeg var bekymret, siger Carsons far.

- Man frygter jo det værste. Men samtidig tænkte jeg, at Cooper jo også var væk. Og hvis nogen kunne finde Carson, måtte det være Cooper, fortæller mor Courtney.

Timerne gik, og det blev nat. Eftersøgerne måtte tænde lys og lygter for at kunne se. Samtidig begyndte det at trække op.

- Omkring kl. 2 om natten øsede det ned. Vi besluttede at sende de eftersøgere, der var til fods, hjem. Der var ikke mere, de kunne gøre, fortæller sherif Hook.

Courtney og Brock var sønderknuste. De kunne ikke lade være med at tænke, at deres lille dreng lå et sted derude i mørket, kold og våd - hvis han altså stadig var i live.

Hunden lå ovenpå

Men netop, som sheriffen skulle til at afblæse eftersøgningen, fik en brandmand på en firehjulet motorcykel øje på noget, da han kørte over en bakke ca. halvanden kilometer sydøst for gården. Det var en hund, som rejste sit hoved - næsten som om, den ville signalere, at her var den.

LÆS OGSÅ: Efterladt pige genforenet med mor efter 18 år

Brandmanden har siden fortalt, at han fandt Carson under hunden. Cooper havde simpelthen lagt sig ovenpå den lille dreng for at beskytte ham mod den kolde regn. Carson sov, og brandmanden måtte kalde hans navn to gange, før den lille fyr kom til sig selv.

- Der kom en og bankede på døren og fortalte os, at de havde fundet ham. Jeg løb bare ud efter ambulancen, fortæller Courtney.

En fantastisk hund

Carson havde revnede bukser og en stor flænge i sin lille jakke, og hans sko og sokker var sølet til med mudder. Men mirakuløst slap han fra eventyret uden en skramme. Efter en undersøgelse på den lokale lægeklinik, Cooperstown Medical Center, kunne han komme hjem i sin egen seng.

Courtney og Brock er naturligvis lykkelige - og pavestolte af deres dygtige hund, Cooper. En hund, som de i øvrigt selv reddede, da de fandt ham som hvalp, efterladt på en landevej.

- Han er simpelthen en fantastisk hund. Tænk, at han faktisk holdt Carson varm og beskyttede ham, lyder det taknemmeligt fra Courtney.

Mor, jeg var bange

Siden den dramatiske redningsaktion tidligt tirsdag morgen, har Carson ikke halt meget om oplevelsen. Men han har dog delt lidt med sin mor.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste ven

- Han kom hen til mig og sagde: "Mor, jeg var virkelig bange, men Cooper lagde sig på mig. Han holdt mig varm", fortæller Courtney.

Det er uvist, hvorfor lille Cooper pludselig besluttede sig for at drage på eventyr langt væk fra gården. Hans forældre tror, at han muligvis har set en traktor køre forbi og er løbet efter den. Heldigvis fulgte hans bedste ven, Cooper, med.

Sponsoreret indhold