Når livet gør ondt

5-årige Oscar udsat for mobning efter sin død

24. maj 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Privatfoto
Flere års tapper kamp mod sygdom sluttede på den værst tænkelige måde for Oscar på bare fem år og hans sørgende familie. Oscar døde af kræft. Men familien fik ikke lov at sørge i fred. To store drenge var skyld i mobning af lille Oscar på nettet.
5-årige Oskar udsat for mobning efter sin død

Udsat for mobning efter sin død

Sorgen var dyb og tung for Oscars mor og far, Leona og Stephen, da deres lille tapre søn, Oscar på bare fem år døde på børnehospitalet i Belfast efter tre års kamp mod en sjælden kræftform.

Nu har Oscar englevinger

-Vores smukke, fantastiske og højt elskede søn, Oscar James Knox, fik sine englevinger i går eftermiddag. Sov trygt, lille mand. Vi elsker dig så højt, skrev hans mor og far på en fælles opdatering på Facebook, da lille Oscar døde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Mobning øger risikoen for depression

Men de fik ikke deres sorg i fred ret længe. Kort efter skrev to unge drenge, Michael og Eoin, en twitter, hvor de med hårde, hånende og onde ord udsatte afdøde Oscar for mobning.

Besøg af politiet

Oscars kamp mod sygdom havde gennem lang tid gjort dybt indtryk på alle i Nordirland. Den grove mobning på Twitter fik mange op i det røde felt. De var rasende og skældte ud på Michael og Eoin, som hurtigt fandt ud af, at de havde lavet en kæmpe fejl. Michael og Eoin blev omgående smidt ud af deres foldboldklub, og de fik også besøg af politiet. Beskeden blev hurtigt fjernet og drengene sagde brødebetynget undskyld for den grove mobning.

LÆS OGSÅ: Udsat for mobning på nettet - men fik sit livs bedste aften

Også drengenes forældre var rystede over deres børns grove mobning og skyndte sig at udsende en offentlig undskyldning og bede om forladelse for de to store drenge.

Fuldstændigt nedbrudte

-Vi vil gerne benytte lejligheden til at udtrykke vores store sorg over den smerte, vores sønners ord har påført så mange. I særdeleshed, selvfølgelig, den smerte og de sår vores børn må have givet anledning til hos Oscar Knox' familie, skriver forældrene i følge avisen Belfast Telegraph.

Og Michaels far og mor skriver videre:

Lille smukke Oscar

-Vi indrømmer, at Michael har lavet en kæmpe fejl. Vi siger hermed undskyld til Knox- familien, som vi ved, er fuldstændigt nedbrudte over deres lille smukke søn Oscars død. Vi vil gerne udtrykke vores dybe medfølelse med dem efter deres frygtelige tab. Michaels familie minder om, at Michael selv kun er et ungt menneske, og udtrykker håb om, at folk med tiden kan tilgive Michael og hans vens mobning og onde ord.

LÆS OGSÅ: Sådan tackler du mobning

Michael og Eions forældre kan så glæde sig over, at selv om alle fordømmer drengenes onde kommentarer på Twitter, har mange også forståelse for, at de to drenge selv er børn. De er 15 år og har selvfølgelig stadig meget at lære.

Bare de vil lære

Som en ekspert på internetsikkerhed siger det i Belfast Telegraph:

LÆS OGSÅ: Mobning var værre end ensomhed

-Unge mennesker laver ofte fejl, som er rigtig dumme. Vi lever i en verden, hvor de ting, vi deler, får deres eget liv på nettet. Jeg er sikker på, at de to drenge, engang når de er blevet ældre, vil se tilbage på det, de sagde og gjorde med forfærdelse. Vi kan jo så håbe på, at andre unge vil lære af det der er sket, siger Jim Gamble.

LÆS OGSÅ: Fri for mobning

Sponsoreret indhold