Når livet gør ondt

5-årige Zander besøgte sin far på kirkegården: Så gjorde han et rørende fund

15. november Af Line Frandsen, SE og HØR
Foto: Privat
5-årige Zander fandt en lille pose med en sød hilsen, da han forleden besøgte sin fars gravsted. Det gav et smil på læben, fortæller Zanders mor.
Anja og Zander Hartung

For tre måneder siden mistede 5-årige Zander sin elskede far. Midt i sorgen skete der dog forleden noget både uventet og rørende.

For da Zander mandag den 6. november besøgte sin fars gravsted i Grindsted, gjorde han et rørende fund.

Læg Ude og Hjemme under juletræet
6 nr. for kun 249 kr. - Abonnementet udløber automatisk

På bænken lå en lille pose med en figur indeni. ”Tag mig med hjem” stod der på den lille pose.

– Da Zander så den, spurgte han straks, om han måtte tage den med hjem. Jeg tænkte: ”Åh, hvem ejer den, og var den tiltænkt min søn?, siger Zanders mor, Anja Hartung, til SE og HØR.

Lille Zander var dog stålfast.

– Han ville bare have den med hjem. Så jeg sagde ja, men tilføjede, at han altså først måtte åbne den lille pose, når vi kom hjem, fortæller Anja.

Anja og Zander Hartung
En lille pose med en hæklet kartoffel og en sød hilsen. Det var, hvad 5-årige Zander fandt, da han forleden besøgte sin far på kirkegården.
Foto: Privat

Da de åbnede posen, bredte endnu et smil sig hos mor og søn.

I posen lå nemlig en fin lille hæklet kartoffel og en seddel med et sødt budskab: ”Jeg er blot en lille kartoffel, men jeg tror på dig! Lykke til".

– Børn burde jo ikke opleve at miste deres far og besøge far på en kirkegård. Men Zander blev virkelig glad for den lille kartoffel. Den har skabt glæde, fortæller en rørt Anja.

Anja og Zander Hartung
Efterfølgende har Anja fået en privatbesked fra den kvinde, der har lavet den søde hilsen. Hun fortæller, at hun har placeret tre styks rundt omkring i Grindsted. Nu har Anjas søn så fundet den første.
Foto: Privat

Lige nu ligger den lille heldige kartoffel på Zanders natbord.

– Han havde den med i børnehaven den første og anden dag. Men han var bange for at miste den, fordi den er så lille, fortæller Anja.

Hun har også skiftet de små perleøjne.

– Zander havde simpelthen nulret dem, så de var ved at falde af, siger Anja.

Anja og Zander Hartung
Tvillingerne Zander og Zilja havde den lille figur med i børnehave.
Foto: Privat

Zanders far, Tim Nutzhorn Jensen, døde den 3. august efter et langt og alvorligt sygdomsforløb. Han efterlod sig sin kæreste, sin ekskone Anja og tre børn, Zander, Zilja og Zilas.

Tiden efter dødsfaldet er gået både langsomt og hurtigt, fortæller Anja til SE og HØR.

– De første to uger gik langsomt, synes jeg. Der var så meget praktisk med bisættelse, gravsten og tøj. Efter han er kommet ned i jorden, er det lidt nemmere at forklare især den femårige, at nu er far her. At vi nu kan tage på kirkegården og besøge ham. Og sige hej og farvel til ham.

Giv Ude og Hjemme i julegave

Sponsoreret indhold