Når livet gør ondt

Alle hader Charlotte

8. april 2014 af Morten Nøhr Mortensen, foto: Gregers Kirdorf
Tænk hvis du hver dag på dit job fik vrede og hadefulde tilråb smidt i hovedet. Blev kaldt en luder eller et svin. Det kunne knække de fleste. Men ikke Charlotte Sommer. Hun elsker sit job som parkeringsvagt og hun møder selv den mest rasende bilist med et smil.
Charlotte elsker sit job, selv om hun hver dag møder masser af vrede mennesker.
Charlotte elsker sit job, selv om hun hver dag møder masser af vrede mennesker.

37årge Charlotte Sommer må stå model til lidt af hvert. Hun er p-vagt i Vejle og det er åbenbart øretævernes holdeplads. Vrede, ja nogle gange truende bilister, er hendes hverdag. Men Charlotte får de fleste til at slappe af med en god snak og et smil. Og nogle gange tilbyder hun endda et kram. - Ja, det gør jeg. For jeg har fundet ud af, at et smil og en sjov bemærkning gør det hele meget nemmere. Og selvom vi p-vagter bliver udsat for en del, så elsker jeg faktisk mit arbejde, lyder det fra Charlotte, der har været p-vagt i nu ti år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Droppede job som chef

LÆS OGSÅ: Lær at håndtere vrede

- En af topscorerne er jo, at jeg skulle få mig et anstændigt arbejde. At jeg skal holde mig væk fra deres bil. At de råber "hvad laver du". eller bare "skrid med dig" Men det er også meget populært at kalde mig en idiot eller en dum luder. Det er især kvinderne, der kalder mig det, lyder det fra Charlotte. Faktisk ser det ud til, at kvinderne generelt reagerer stærkest, når de ser et girokort på over 600 kroner bag vinduesviskeren.

Kvinder hidser sig op


LÆS OGSÅ: 5 tegn på at du holder fast i fortiden

- Folk glemmer nogle gange, at jeg også er et menneske med følelser. Derfor er det vigtigt at forstå, at de ikke er vrede på mig, men på min uniform. Derfor forsøger jeg at vise mig som et menneske og snakke med dem på en venlig måde. Så falder det fleste til ro. Og hvis jeg tilbyder dem kram, så ender det ofte med, at de går derfra med et smil, lyder det. Charlotte har da også gennem mange år været god til at agere i et miljø, hvor det kan slå gnister. Hjemme i parcelhuset i Børkop er hun nemlig mor til seks børn. Heriblandt et hold tvillinger på fire år og endnu et hold på 14 år. - Det kan da godt være lidt hektisk, siger hun.

Forfulgt af fire unge


LÆS OGSÅ: Hundeopdragelse virker på børn

- De opdagede mig og råbte "der er hun". Så gik jeg godt nok videre. Normalt taler jeg altid med folk. Men jeg synes, de var noget skræmmende, så jeg smuttede ind i en baggård, som desværre viste sig at være lukket, så jeg faktisk var fanget. Da de så kom kørende ind med fuld fart og åbnede alle fire døre råbende, så var jeg sikker på, at min sidste tid var kommet, fortæller Charlotte, der dog atter fik held til at tale gemytterne ned. - Det endte faktisk med, at jeg blev inviteret med op til dem for at se film. Jeg sagde dog pænt nej tak, smiler Charlotte. Selvom mange anser p-vagter for nærmest at være i familie med fanden, så understreger Charlotte, at de faktisk gør et godt og vigtigt arbejde.

Skal beherske sig

Sponsoreret indhold