Når livet gør ondt

Anja fik job og tabte sig 20 kilo

2. april 2009 af Søren Johannesen. Foto: Gregers Overvad
35-årige Anja Christensen har været helt nede og skrabe bunden.

Først blev hun skilt, så blev hun syg, og til sidst gik hun helt ned med flaget.
Men efter hun fandt et job, har hun fået det meget bedre.

- Nu har jeg noget at stå op til, siger Anja, som også har tabt sig 20 kg., efter hun begyndte at arbejde.

Det kan altså lade sig gøre at finde livsglæden og optimismen igen, selv når ens liv synes at ramle sammen om ørerne på en. Det er Anja fra Taastrup ved København et levende bevis på.

Spoler man tiden bare tre-fire år tilbage, er det næsten ikke til at tro, at det er den samme kvinde. Dengang ramte Anja bunden efter en kedelig skilsmisse, flere års sygdom og en gedigen psykisk nedtur.

- Jeg havde bare ikke lyst til noget som helst mere. Hvis ikke mine forældre havde været der for mig, havde jeg givet op. Helt op. Så langt ude i tovene var jeg, husker Anja, som først efter adskillige års smerter fik stillet diagnosen diskosprolaps og gigt.

- Min vægt var også steget, fordi jeg bare lå på sofaen og trøstespiste. Til sidst vejede jeg 86 kg., lyder det fra Anja.

Det, der vendte situationen for hende, var, da hun tog sig sammen og fik et deltidsjob i Elgiganten i Glostrup ved København.

- Det var et kæmpe psykisk boost. Pludselig fik jeg overskud. Og stille og roligt, helt ubevidst, begyndte jeg at lægge mine vaner om. Jeg holdt op med at trøstespise og købte endda en kondicykel, fortæller Anja, som dels sidder ved kassen og desuden har fået ansvaret for en hel afdeling.

- I dag har jeg tabt mig 20 kg. Jeg har stadig smerter og må spise piller hver dag. Men jeg er lykkelig. Jeg tjener måske ikke så meget mere, end jeg fik på bistand, men for mig er pengene ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at jeg har noget at stå op til om morgenen. Der er nogle mennesker, der værdsætter mig, siger Anja.

[email protected]

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 14

Sponsoreret indhold