Når livet gør ondt

Anjas svære beslutning

9. februar 2009 af Redaktion
Mathias har det bedst hos sin plejefamilie

Syv års kamp er slut. Anja har taget den sværeste beslutning i sit liv, hun opgiver at se sin otte-årige søn Mathias mere.
- Det er bedst, at det stopper nu. Jeg ved, Mathias har det godt hos sin plejefamilie. Nu vil jeg gerne have fred, så jeg kan komme videre, og så Jonas kan komme videre, siger Anja Marie Rasmussen fra Ballerup.

Den 26-årige mor til to orker ikke at kæmpe for at få sin ældste søn hjem mere. Kampen har kørt hende psykisk ned, og det går ud over hendes yngste søn Jonas på syv år.
- Mathias har været hos den plejefamilie så længe nu, at det er for sent at få ham hjem. Det ville være synd for ham at rive ham væk fra dem. Han er så ødelagt, forklarer Anja.Nu har hun bestemt sig for ikke at have kontakt med Mathias mere.

Mathias bor hos en plejefamilie. Han lider af en svær tilknytningsforstyrrelse, fordi han har boet hos flere forskellige plejefamilier, siden han som en lille dreng på kun 14 måneder flyttede fra sin mor. Anja fik en fødselsdepression og kunne derfor ikke forholde sig til sin nyfødte søn.
- Det tog meget hårdt på mig. Nu har vi aldrig fået knyttet et bånd mellem os. Han kalder mig mor Anja eller bare Anja. Plejeforældrene er mor og far. Det er det hårdeste for en mor, siger hun stille.

Det manglende forhold til Mathias tærede på hendes kræfter. Frustrationerne førte til en psykisk nedtur, som også gik ud over både Mathias og Jonas.
- Jeg har valgt at give op nu. Jeg føler ikke, at jeg skal se Mathias mere. Det går ud over Jonas, og det bruger for mange af mine kræfter og ressourcer. Jeg er brugt op, siger hun.
- Mathias er i mit hjerte, men han er ikke til stede i den virkelige verden. Han må komme, når han er gammel nok, så vil jeg gerne fortælle ham det hele, siger Anja.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nr. seks


[email protected]

Sponsoreret indhold