Når livet gør ondt

Baby fik alt for meget mælk

28. april 2014 af Morten Nøhr Mortensen, foto:Fernando Vergara
Modermælkserstatning kan være livsfarlig. I hvert hvis man er baby og får alt, alt for meget. Det er tilfældet hos den otte måneder gamle dreng, Santiago, der er eksploderet i vægt, siden hans mor begyndte at give ham modermælkserstatning på flaske. Men nu skal det være slut, lover hun.
Santiago med sin mor. Kæmpebabyen skal nu på en benhård kur, der bla. involverer kogte gulerødder.
Santiago med sin mor. Kæmpebabyen skal nu på en benhård kur, der bla. involverer kogte gulerødder.

Nogle gange kan man sagtens få for meget af det gode. Sådan er det for Santiago, der er en lille dreng på otte måneder bosiddende hos sine forældre i Columbia. Santiago elsker nemlig modermælkserstatning og det i sådan en grad, at hans mor er kommet til at overfodre ham stort set siden, han begyndte at spise af flaske.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Far lagde baby i fryseren

Santiagos mor, Enunice Fandino oplyser til Associated Press i Colombias hovedstad Bogota, at lægerne har vurderet Santiago til at være ekstrem overvægtig, hvilket er decideret farligt for banet. Foreløbig vejer han med 21 kilo - faktisk det tredobbelte af sine jævnaldrende i Columbia. Den ødsle omgang med modermælkserstatning får nu konsekvenser. ­- Han skal ned i vægt. Lægerne har sat ham på en slankekur, hvor han skal tabe i alt 13 kilo, så han kommer ned på otte kilo, lyder det fra hans mor.

LÆS OGSÅ: Kvinde føder baby på 8.7 kilo

Santiago skal nu i højere grad leve af grøntsager og frugt. Og hans mor vil gøre alt for at følge lægernes vejledning. - Jeg er bekymret over hans overvægt. Jeg vil ikke have det til at fortsætte sådan. Om Gud vil, så vil behandlingen hjælpe hans hjerte og hjælpe ham med at tabe sig, udtalte Eunice Fandino, mor til Associated Press i Bogota.
Der er ikke nogen medicinsk forklaring på at Santiago er blevet så stor. Lægerne har konkluderet, at han er helt almindelig dreng, der bare er blevet overfordret kraftigt igennem alt for lang tid.

Sponsoreret indhold