Når livet gør ondt

Betaler sin bedste vens operation

8. juli 2014 af Nina Sommer Foto: Youtube
Tanken om hans bedste ven havde det dårligt, fik en syv-årig dreng til at bruge sin fritid og energi på at sælge lemonade for at tjene penge til sin bedste vens operation.


Lige siden at de mødte hinanden i børnehaven har de været udadskillige. De to syv-årige drenge, Quinn Callander og Brayden Grozdanich er altid glade, når de ser hinanden.

Lider af spastisk lammelse

Hver gang Quinn kommer ind i rummer, lyser Brayden op og udtrykker et hvin af glæde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men Braydan lider af en spastisk lammelse, der påvirker hans muskler og bevægelighed. Hver gang han vokser strammer hans muskler samen, så selv den simpleste opgave bliver en udfordring for den syv-årige canadier, der selv er rigtig ked af sin hæmmende sygdom.

Læs progeria-Jespers hilsen til os allesammen her

Men muligheden for at fungere som andre børn er til stede.

Det kræver dog en operation, der vil koste familien 77.000 kroner at få foretaget. Men mens hans forældre var på vej i banken for at tage et lån til rejsen og den dyre operation, så trådte hans jævnaldrende kammerat pludselig til.

- Efter at jeg havde set hans fysioterapi-dimser, og jeg kunne se, hvor svært det var for ham, spurgte jeg min mor, om jeg måtte bygge en lemonade-bod til at samle penge ind, siger lille Quinn Callander til CTV News.

Overvældende opbakning

Så det gjorde han, og folk var vilde med både lemonaden og det hjertelige formål, den var brygget til. Flere betalte over 100 kroner for et glas lemonade.

Udover lemonanden-boden har Quinns mor hjulpet med at starte en online-indsamling, som netop har rundet 53.000 canadiske dollars. Det svarer til omkring 270.000 kroner, der alle sammen skal gå til Braydens helbred.

Læs også: Kians kræft er væk (link fjernet)
Se et indslag med de to dejlige drenge her:

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold