Når livet gør ondt

Bettina blev snydt på net-auktion

17. september 2010 af Mikkel Milsgaard. Foto: Morten Mejnecke.
26-årige Bettina Maria Andersen troede, at hun havde fundet en smart fidus til at købe billige julegaver, da hun i oktober i fjor oprettede en profil på net-auktionen Mr123.com. Men i stedet for at spare en masse penge, fik hun en lang næse

Bettina er blevet snydt på internet-auktionen Mr123.com, og det er hun rigtig ked af.

- Det så lidt sløjt ud med hensyn til julegaver, fordi jeg på det tidspunkt stod uden arbejde. For mig virkede det som en smart og billig måde at få fat i nogle gode julegaver på, end hvis jeg for eksempel skulle ned i en forretning og købe dem, fortæller 26-årige Bettina Maria Andersen fra Hørve på Sjælland.

Ligesom en række andre net-auktioner, der er poppet frem på internettet i løbet af de seneste par år, er Mr123.com en såkaldt "øreauktion". Princippet er, at brugerne byder varerne op med nogle få øre ad gangen - til gengæld betaler de i dyre domme for at afgive selve buddet. Selv om det endelige bud havner på 6,60 kroner, er den reelle pris altså en helt anden. Desuden betaler vinderne af en auktion efterfølgende en ekstraordinær høj fragtpris, inden deres pålægsmaskine, DVD-afspiller osv. når frem til deres hoveddør. Hvis den da nogensinde gør det.

Jeg er flov

Læs også: Offer for ægteskabssvindler

Bettina var heldig at opnå højeste bud flere gange. Blandt andet på en DVD-afspiller, en 16 GB USB-nøgle, et sandwichapparat, en pålægsmaskine og to morgenmadssæt. Problemet er bare, at hun aldrig har modtaget varerne, selv om hun har ventet siden oktober i fjor.

I stedet for at spare en masse penge, måtte hun i stedet ud og bruge 4.000 kroner på julegaverne. Inklusiv alle de penge, som hun havde brugt på Mr123.com, gik det i sidste ende hen og blev en rigtig dyr jul alligevel.

- Jeg er flov over, at jeg har brugt så mange penge på ingenting. Jeg har måske ikke været naiv - for det er i mine øjne meget tæt på dum - men jeg har nok været håbefuld, siger Bettina.

Mr123.com og andre af de såkaldte "øreauktioner" undersøges lige nu af forbrugerombudsmanden. Det skyldes blandt andet, at øreauktionerne ifølge Skat ikke kan betegnes som spil. Derfor skal de yde brugerne 14 dages fortrydelsesret på deres køb - herunder også afgivne bud på siden. Ude og Hjemme har talt med Mikko Ollikkala, som er manden bag Mr123.com. Han fortæller, at virksomhedens kundeserviceafdeling hele tiden behandler de mange klager fra kunderne. Han mener desuden heller ikke, at Mr123.com bryder den danske forbrugeraftalelov.

Læs også: Computer styrer vores hjem

[email protected]

Sponsoreret indhold